PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els sindicats rebutgen que el comerç obri el 14 de març

Critiquen que el 8 de setembre sigui festiu d’obligat compliment

Per E.J.M.

Un centre comercial en plena activitat.
Un centre comercial en plena activitat. | Àlex Lara
En altres països, la festa nacional és celebrada per tota la ciutadania i no se’ls hi imposa, de forma despòtica, l’obligació de treballar». Els sindicats han respost amb contundència la mesura governamental que permet que els comerços obrin dissabte, 14 de març, jornada de la Constitució. «Acusem l’executiu d’acceptar, i el legislatiu d’avalar, les ordres de la patronal del comerç de mantenir el sector comercial obert durant la celebració de la Constitució, i imposar la decisió als treballadors», van expressar el Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (SITCA), la Unió Sindical d’Andora (USdA) i el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), en un comunicat difós ahir.

«Ens alarma que en una celebració de tots un sector de la població es vegi obligada a treballar i en una altra festa nacional religiosa [8 de setembre, diada de Meritxell] tots hagin de tenir festa. (...) Quin nom se li pot donar a aquest abús de poder?», van afegir.

El ministre portaveu del Govern. Jordi Cinca, va recordar que es va fer un canvi legislatiu que permet obrir els comerços els dies en què el 14 de març sigui dissabte o festiu o vigília de festiu. Cinca va insistir en què és una mesura pensada en el turisme i en què el 14 de març encara és temporada alta d’hivern.
D’altra banda, el 2 de maig se celebrarà una nova Nit Vivand a Escaldes-Engordany. Els comerços podran obrir fins a la mitjanit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT