PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El presumpte lladre de caixes fortes passa a disposició judicial

L’home, alemany, va ser detingut dilluns de matinada a la Rabassa

Per EL PERIÒDIC

Els efectes que va trobar la Policia en el vehicle de l’autor dels fets i en l’habitació de l’hotel on s’allotjava.
Els efectes que va trobar la Policia en el vehicle de l’autor dels fets i en l’habitació de l’hotel on s’allotjava. | POLICIAI
L’home de nacionalitat alemanya detingut pels robatoris a Ordino i altres parròquies, va passar a disposició judicial ahir dimecres com a presumpte autor de delictes contra el patrimoni. L’home, de 35 anys i no resident, va ser detingut a les immediacions del camp de neu de la Rabassa la matinada de dilluns.

Els fets es remunten al dia 15 de febrer, moment en què va tenir lloc un primer furt amb força en un aparthotel de Llorts. En aquella data, segons assenyalen des de la Policia, es van iniciar una sèrie de furts amb força a les localitats d’Ordino, Canillo, la Massana i també a Sant Julià de Lòria, el que va alertar del tot. Per aquest motiu, es va decidir incrementar els controls per part dels efectius uniformats, reforçant les zones considerades com a «sensibles» que podien ser víctimes de furts amb força. Paral·lelament, i en el marc de la investigació oberta, que encara continua, efectius de l’Àrea de Policia Criminal cercaven proves que portessin a la detenció del possible autor.

Tots els furts tenien un patró similar, ja que l’objectiu principal eren establiments hotelers petits que a més a més estaven aïllats de nuclis urbans, i en què les mesures de seguretat privades no eren molt estrictes, la qual cosa permetia l’entrada amb certa tranquil·litat per part de l’assaltant. L’autor dels fets emprava un modus operandi que consistia en forçar les portes d’accés als establiments amb diferents eines. La Policia va trobar algun martell de grans dimensions, per exemple.

Amb tot, el presumpte autor dels fets tenia en les caixes fortes i registradores els seus objectius principals, però aquest no les forçava al lloc, sinó que sempre que la situació li permetia les carregava i se les enduia a zones aïllades més o menys properes als llocs dels fets, per obrir-les amb més calma i evitar ser sorprès.

El ciutadà alemany anava amb un turisme de la marca Audi, model A6, on es van trobar eines que podrien ser compatibles amb l’execució dels delictes, segons informava ahir l’Agència ANA. El vehicle havia estat sostret a l’estranger, i duia plaques de matriculació furtades d’un tercer turisme.

S'han recuperat tots els diners / La investigació va permetre esbrinar que l’home estava allotjat en un hotel d’Arinsal. Durant el registre es va localitzar a l’habitació informació detallada sobre els establiments que havia presumptament atacat, i de nous objectius, així com un inventari exhaustiu dels beneficis, una arma curta de fogueig, guants i passamuntanyes, a més d’altres objectes destinats a cometre furts amb força. Una part del botí es trobava a l’hotel on s’allotjava i al vehicle que conduïa, de manera que ha pogut ser recuperat.

La investigació continua oberta i no es descarta la identificació de més establiments on la persona sospitosa hagi pogut cometre més furts amb força.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT