PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Valira creix fins a 130 places amb les noves habitacions

La millora permetrà allotjar usuaris d’Andorra i Auzat

Per EL PERIÒDIC

Inauguració de la nova planta de l’alberg La Valira de la Seu.
Inauguració de la nova planta de l’alberg La Valira de la Seu. | RàdioSeu
L’ampliació de l’Alberg La Valira es va inaugurar aquest dijous després de mesos de reformes i reestructuracions. La instal·lació urgellenca de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) ha estat ampliada amb 30 noves places i ha passat així a tenir-ne un total de 130.
 
Les obres, que han estat finançades amb fons europeus, han consistit en la construcció d’una segona planta a l’ala nord de l’edifici. En aquest nou espai s’hi han instal·lat 6 dormitoris d’entre 4 i 5 places amb bany interior. També s’ha equipat una sala de la planta semisoterrani per acollir activitats formatives o reunions de grup. Finalment, s’ha fet una adequació de millora de la imatge de l’alberg. 
 
Tot aprofitant la seva ubicació al bell mig del Pirineu català, l’Alberg La Valira acull moltes estades, programes socials i educatius, amb descomptes per a famílies amb infants, monoparentals i nombroses, abastant un públic molt divers per tal de diversificar la seva oferta. L’allotjament entra en les programes com ‘L’estiu és teu’, ‘Vacances en Família’, ‘Esc...apa’t a la neu’, ‘Terra de dinosaures’, ‘Som planter’ o bé “Fun with English”. 
 
A més l’ampliació de l’alberg La Valira, inaugurat l’any 1992, tambéforma part del projecte “Fer de la frontera un camí cap a la formació”, que es porta a terme entre la població francesa d’Auzat (Arieja), Bescaran, la Seu d’Urgell i Andorra, coordinats per l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC).
 
La XANASCAT, integrada en l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família, disposa actualment de més de 50 albergs repartits per tot el país, en indrets d’especial interès natural i cultural. 
Dins d’aquest projecte, l’ampliació de l’alberg de la Seu d’Urgell ha de servir a la doble finalitat d’allotjar persones que participin en el projecte i també per l’allotjament dels participants en el Màster d’Esports en l’Entorn Natural tal i com l’INEFC el vol dur a terme. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT