PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Contra els més forts

Els nois de l’escola ‘Karate Xavi Andorra’ competeixen regularment a Madrid, on hi ha el nivell més alt

Per A. C.

Els karatekes del Fudo-Shin abans d'un entrenament. FOTO: TONY LARA
Els karatekes del Fudo-Shin abans d'un entrenament. FOTO: TONY LARA | TONY LARA
Recórrer 1.200km per anar a competir a Madrid contra els millors joves d’Espanya és el que fan els nois de la base de la franquícia Karate Xavi Andorra, que comprèn el Fudo-Shin d’Escaldes-Engordany, i les escoles de la Massana i Ordino. Fa uns anys, com en la majoria dels casos a Andorra, l’escola formada per  Xavi Herver competia a Catalunya, però la baixada de nivell en aquesta federació va portar a fer el canvi, per anar a la millor competició de tota Espanya, la de Madrid. Això sí, per competir-hi, Herver obliga als nens a formar part del programa de tecnificació, en el qual entrenen dues hores dissabte i dues diumenge, a part de les hores regulars entre setmana, i han de passar unes proves físiques per ser aptes, sempre amb l’aprovació dels pares. L’objectiu és donar el màxim d’oportunitats i apostar pels joves que vulguin fer competicions de karate.

Aquest cap de setmana, els alumnes del Fudo-Shin tenen una prova important en un intercanvi amb la federació balear. Karatekes vindran a competir a Andorra des de Mallorca i a finals de mes els andorrans es desplaçaran a les Illes Balears per completar aquest intercanvi.

El karate ha assolit un auge important al Principat i és comú iniciar-se des de ben petits en la pràctica d’aquest esport. Entre els karatekes del Fudo-Shin, hi ha Noa Gonzàlez i Àngel Tauste com a exemples, que van iniciar-se amb quatre anys, o Òscar C. Duró, que ho va fer amb cinc. El motiu de tots ells per començar és el desig de fer un esport i, a la vegada, aprendre defensa personal, i això és el que acaben fent tots ells.

Els karatekes

Xavi Herver (entrenador)
David Obiols (aleví)
Pol Mansilla (alevi)
Gabriel Ben Amor (aleví)
Àngel Tauste (aleví)
Noa Gonzàlez (infantil)
Joao Sardinha (infantil)
David Rodríguez (infantil)
Èric Moliné (infantil)
Víctor Aran (juvenil)
Juli Fernàndez (juvenil)
Agustí Corrales (juvenil
Òscar C. Duró (juvenil)
Sebastian Sànchez (juvenil)

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT