Final d’etapa accidentat

Per JOAN JOSEP BLASCO

Debusschere celebra el triomf.
Debusschere celebra el triomf. | Daniel Dal Zennaro
La segona etapa de la Tirreno-Adriatico va viure un final amb la caiguda d’un bon nombre de corredors que van marcar el desenllaç. Joaquim Purito Rodríguez va entrar amb el pilot. La majoria van marcar el mateix temps, pel que les distàncies es mantenen.

La jornada tenia un recorregut de 153 quilòmetres entre Camaiore i Cascina. Va estar marcada per l’escapada de set unitats, que van  ser atrapades a 15 km de meta. El pilot va mantenir-se unit i els velocistes van anar agafant posicions de cara al final. Però es va produir una caiguda que va provocar que alguns dels favorits quedessin apartats de la lluita per la victòria, ja fos per anar per terra  o desequilibrar-se i perdre uns metres que no van poder recuperar. La cursa es decidia a l’esprint i el belga Jens Debusschere (Lotto-Soudal), campió del seu país en ruta, va ser el més ràpid per adjudicar-se el triomf. Purito va ser 104è amb el mateix crono que el vencedor i la immensa majoria de corredors. En la general el resident català del Katusha és 115è, mantenint-se a 31 segons del líder, l’italià Adriano Malori (Movistar). La tercera etapa es disputa entre Cascina i Arezzo (203 km).