PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El derbi dels contrastos

La diferència de punts entre l’FC Andorra i la Seu, el cuer i que no ha guanyat cap partit, és de 52 punts

Per JOAN JOSEP BLASCO

Àlex lluita per una pilota aèria al camp de la Seu.
Àlex lluita per una pilota aèria al camp de la Seu. | Àlex Lara
Són tres punts que s’han de guanyar. Lluny queden aquells derbis igualats entre l’FC Andorra i La Seu d’Urgell FC. Els lleidatans són últims destacats, havent sumat només dos punts. Un partit desigual, entre dos conjunts separats per 52 punts. Es troben a Aixovall i els tricolors estan obligats a guanyar.

El conjunt lleidatà està condemnat al descens. Matemàticament no és equip encara de Tercera Catalana, però només un miracle pot canviar el seu rumb. És el més golejat amb vuitanta dianes en contra, i qui menys veu porteria, amb només disset. «És una llàstima la situació en la que es troba La Seu. Sempre ha estat un equip competitiu. Quan ens enfrontàvem sempre hi havia un resultat incert», assenyala l’entrenador andorrà, Justo Ruiz, remarcant que «per sotracs així passem tots. S’aixecaran». L’experiència li diu que no es pot refiar del moment del rival: «No deixa de ser un derbi i estic convençut que vindran a fer un bon partit i buscar la victòria».

Vol evitar que algú es pugui confiar. «El missatge és el de prendre el partit amb molt respecte, humilitat i seriositat», i busca la mateixa motivació dels seus jugadors com en qualsevol altre duel, ja que «amb la pressió que estem encarant tots els partits per guanyar espero que no costi» aconseguir-la, perquè «hem de demostrar al camp la diferència que hi ha en la classificació».

Sense sancionats ni lesionats, té tota la plantilla disponible. Aprofitarà per fer rotacions i «donar minuts als jugadors que menys en tenen». Un fet que creu que comporti un descens del nivell: «L’equip està demostrant que jugui qui jugui continua sent competitiu». Es tracta de «jugar al 100% els noranta minuts» i aconseguir el millor resultat possible perquè «el gol average a final de temporada serà important».

La plantilla té el missatge ben après. «Tenim l’experiència d’altres anys que aquesta mena de partits són trampa», assegura Riera, subratllant que «quan ets tan favorit en un partit, tot el que no sigui guanyar és preocupant». Aquest és un matx que «l’afrontem com ho estem fent fins ara, realitzant la nostra feina», i mantenint la mentalitat de grup: «A la plantilla tots confíem en tots. Cap individualitat fa les coses que no sigui pel bé del col·lectiu».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT