PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

14 activitats en la Setmana Cultural d’Andorra la Vella

Hi haurà tallers amb professionals convidats per l’Institut de Música

Per EL PERIÒDIC

L’ONCA col·labora amb aquesta iniciativa.
L’ONCA col·labora amb aquesta iniciativa. | TONY LARA
L’Institut de Música d’Andorra la Vella proposa, durant els dies 16, 17, 18 i 19 de març, la vuitena edició de la Setmana Cultural que inclourà catorze activitats dirigides als alumnes de l’Institut, des dels 5 anys fins a adults. L’objectiu és oferir a l’alumnat del centre unes activitats entorn de la música i la cultura, allunyades de l’hàbit de les classes setmanals. 
 
Una part d’aquestes propostes s’articulen a través de tallers, mitjançant professionals de la música convidats per l’Institut de Música. Les jornades comptaran amb la col·laboració de la Fundació ONCA i de la Fundació Crèdit Andorrà, en un taller formatiu anomenat ‘Músiques amb denominació d’origen’, i Ràdio i Televisió d’Andorra farà posteriorment la difusió del conte ‘Els Manairons’.
 
Durant tres dies hi haurà activitats dirigides a infants de 5 a 7 anys d’edat, alumnes dels Tallers de Sensibilització Musical i Tallers Musicals. Crearan efectes sonors per a la llegenda japonesa d’Amatasaru, s’implicaran en un taller creatiu de minicompositors i gaudiran del coneixement de l’acordió a través del conte ‘El Manairó de l’Arcordió’.
 
Als alumnes de Grau Mitjà, en dos dies diferents, se’ls convidarà a participar a l’activitat ‘Dansateràpia’, conduïda per la formadora Mercia Regina de Souza, en la qual, mitjançant la música s’hi treballarà el moviment en forma de dansa. ‘Taverna Folk’ oferirà la possibilitat d’unir treball musical de la música folk i la seva correlació amb les danses, combinant el ball i la interpretació musical, amb la direcció del violinista Elias Porter.
 
Per als joves que cursen Grau Elemental i Grau mitjà, hi haurà la narració de ‘La Llegenda dels Manairons’, musicalitzada amb conjunts instrumentals i els membres de l’Aula de Cant Coral. El taller formatiu ‘Música amb denominació d’origen’ permetrà la creació de conjunts amb instruments de corda fregada, de vent de corda pinçada, acordions i metal·lòfons, que interpretaran músiques del món, sota la direcció del clarinetista, compositor i pedagog Albert Gumí. Una activitat que forma part dels tallers formatius que ofereixen la Fundació ONCA i la Fundació Crèdit Andorrà.
 
Per al Grau Mitjà hi haurà quatre tallers: Fonaments d’Acústica, Masterclass de Flamenc –a càrrec del guitarrista Manuel Alonso–, Classe d’Interpretació i Taller de Lutheria. S’organitzarà, durant un parell de dies, la ‘Fira d’intercanvi musical’, en què els alumnes de l’Institut podran intercanviar-se llibres, partitures, CD, etc. També es farà l’activitat ‘Decoració IM’ que consistirà en redecorar el centre amb fustes, pintura, fotografies o sprays. El dilluns 16 de març, a les 19.30, a la sala d’actes del Centre Cultural, Joan Anton Rechi i Manuel Pujades presentaran una xerrada amb el títol ‘Revolució escènica entre dos segles’.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT