PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els actes del dia de la Constitució apleguen centenars d'assistents

La plaça de la Vall acull les jornades commemoratives

Per EL PERIÒDIC

L'Agrupació Sardanista Andorrana durant la seva actuació amb motiu del dia de la Constitució
L'Agrupació Sardanista Andorrana durant la seva actuació amb motiu del dia de la Constitució | ANA
Per celebrar el dia de la Constitució andorrana, el Consell General ha preparat diversos actes dirigits a tota la família. Pels més curiosos i per qui volgués conèixer l’edifici, de les 10 a les 11 del matí hi ha hagut jornada de portes obertes al Consell General. Un cop acabada la visita, la colla Castellers d'Andorra ha estat l’encarregada d’encetar els actes commemoratius del dia, i per primera vegada, han fet una actuació complerta de castells de sis en la Plaça de la Casa de la Vall, on si han aplegat centenars de persones. A més a més, han aprofitat aquesta fita per estrenar les camises de color bordeus.

Poc després, passades les 12 del migdia, el vestíbul de l'edifici del Consell ha donat cabuda al públic del concert de la Constitució ofert per l'ONCA. Els presents han gaudit de les obres d'Astor Piazzola en format quartet de cambra, el de l'ONCA Bàsic, format per Francesc Planella i Sergi Claret, als violins, Elias Porter, a la viola i Mireia Planas, al violoncel. Tots quatre han interpretat tangos com Chador, Jorge Adiós, Libertango, Chant et fugue, La muerte del Ángel o Oblivion davant l'atenció de l'auditori i el síndic general, Vicenç Mateu, la subsíndica general, Mònica Bonell, i la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, al capdavant. L'entrada al concert dels músics de la Fundació Crèdit Andorrà ha sigut lliure, com la resta d'actes per commemorar la Constitució del 1993 i més d'un curiós i turista també ha aprofitat per gaudir de la música o conèixer alguna cosa més sobre la història del Principat visitant la seu parlamentària. 

Per cloure els actes matinals, la plaça de la Vall ha acollit les sardanes en un activitat que ha comptat amb la iniciativa de l’Agrupació Sardanista Andorrana, acompanyada per la cobla Principal de Berga. Però per acabar del tot amb la jornada commemorativa, a les 19 hores s’ha fet l'acte institucional amb la tradicional recepció a les autoritats, al cos diplomàtic i a representants de la societat civil com a acte institucional i de representació en què el síndic general en funcions,  Vicenç Mateu, ha pronunciat el discurs del dia de la Constitució. Finalment, formant part d’aquesta cloenda, a les 20:30 s’ha il·luminat la façana de la casa de la Vall a tot color posant així fi a tots les actes commemoratius d’un dels dies més primordials pel Principat, la Constitució.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT