El Lusitans dóna el primer cop d’efecte del play-off

Un gol de Burninho serveix per deixar líder al seu equip en la primera jornada

Per ALBERT CANES

Els jugadors de l’FC Lusitans celebren el gol de Bruninho. FOTO: ´
Els jugadors de l’FC Lusitans celebren el gol de Bruninho. FOTO: ´ | Els jugadors de l’FC Lusitans celebren el gol de Bruninho.
Molts nervis es van veure entre els dos equips en l’inici dels playoff pel títol de la Lliga. El Lusitans i el Sant Julià van protagonitzar un partit que va acabar més escalfat del que hauria d’haver estat i amb un grapat important de targetes grogues, moltes per protestes cap a l’àrbitre. Fins i tot, es van veure dues targetes vermelles, però van ser dirigides a la banqueta del conjunt lusità, on l’àrbitre va haver de dirigir-se en vàries ocasions per advertir-los que estaven protestant més del compte.

El partit va tenir diverses fases, la més destacada a la meitat de la segona part quan hi va haver una anada i tornada entre els dos equips que podria haver variat el marcador, però l’encert dels porters o les errades dels davanters van evitar que el resultat fos diferent. En la primera part, el Lusitans va dominar, sobretot a pilota parada, amb la qual van treure diverses ocasions, amb un travesser inclòs de Pedro Muñoz en una rematada de córner. L’oportunitat més clara fora de pilota aturada va ser per al conjunt de Vicenç Marquès, en una passada a l’espai per a Pedro Miguel Reis que el deixava sol davant Jesús Coca, però el porter lauredià va enviar a córner. Els de Raúl Cañete van gaudir de poques ocasions en gairebé tot el partit i això els va perjudicar.

Pràcticament només començar el segon temps, en el minut 48, el Alberto Molina va recuperar una pilota a prop de l’àrea de Coca i després d’una bona elaboració, Pedro Reis va assistir a Bruninho, que arribava lliure de marcatge per la banda i va superar el porter lauredià amb èxit. La resta del partit va ser un va i bé dels dos equips, però Lusitans va seguir estant per sobre en el domini del joc fins al final. El resulta de 0-1 deixa el Lusitans líder en solitari a dos punts de la UE Santa Coloma i a tres del FC Santa Coloma. Per la seva part, el Sant Julià es despenja, es queda a cinc punts del Lusitans i es complica guanyar el títol de la Lliga.