Adéu a l’ascens directe a Honor

L’empat amb el Lezadoise deixa matemàticament el VPC sense opcions de ser entre els dos primers

Per JOAN JOSEP BLASCO

33 Lasha agafa l’oval en una ‘touche’.
33 Lasha agafa l’oval en una ‘touche’. | TONY LARA
La ratxa de derrotes es veu trencada, però tampoc va arribar la victòria. El VPC confirma que no pujarà de forma directa a Honor després d’empatar amb el Lezadoise (15-15). En el tram final es va escapar el triomf.

Va ser un matx pels xutadors de cada equip. Tots els punts es van aconseguir amb llançaments de cops de càstig. Els gals es van posar per davant amb una penalitat, però Ginesta posava l’empat posteriroment. En la primera part els andorrans sempre van anar per darrera. Cada cop que els francesos prenien avantatge, tornaven a igualar el marcador. Abelló va agafar la responsabilitat en les penalitats, anotant-ne dues per anar al descans amb empat a nou. En la represa el VPC tenia ben encarat l’enfrontament agafant una diferència de sis punts després de dos cops de càstig anotats per Abelló. Els gals van retallar distàncies i a tres minuts pel final Abelló va comptar amb un altre llançament, però amb tot a favor va errar. En la següent jugada el Lezadoise va anotar en el llançament a pals per posar l’empat definitiu.

«Trenquem la ratxa negativa, però és una llàstima perquè podríem haver guanyat», indica l’entrenador del VPC, Manuel Romo, que veu com s’esvaeix la possibilitat de l’ascens directe. Aquest era el repte del club i fins ben entrada la temporada ho tenia a l’abast. «No assolir l’objectiu marcat a principi de temporada és una decepció», però a partir d’ara només vol centrar-se en el treball i provar d’aconseguir pujar a través de les fases: «El que més m’interessa personalment és jugar bé i guanyar partits». Romo està satisfet per la feina del grup en el partit després de tot el succeït durant la setmana: «Excel·lent l’actitud dels jugadors després d’una setmana complicada».