PUBLICITAT

Andorra la Vella buscarà una ubicació a la barca de Sant Pol

El regal que el Comú va rebre fa dos mesos roman en un pàrquing

Barca de Sant Pol de Mar
Barca de Sant Pol de Mar | Tony Lara
A mitjans del mes de gener, la ciutat catalana de Sant Pol de Mar i el comú d’Andorra la Vella van emmarcar el seu lligam de col·laboració mútua en un acte a l’auditori del Centre de Congressos de la capital. Aquell dia, l’alcadessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, en representació de l’ajuntament d’aquest poble maresmenc, va fer lliurament a la llavors cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, d’un llagut, una barca de pescadors, típica catalana, com a mostra de deferència i de germanor. La barca, un bastiment d’uns tres metres d’eslora (llargària del buc) i de color blanc-i-blau, descansa tapada des de llavors a un pàrquing del comú sense un destí concret. Allunyada dels focus, l’embarcació no sembla tenir un futur dissenyat ni una localització pensada a curt termini com ha reconegut el cònsol major, Jordi Minguillón:  «Sí que és cert que estem estudiant on posar-la, però ara mateix, amb tota l’activitat política que hi ha hagut les darreres setmanes, sincerament, no hem pogut mirar res d’aquest tema ni hem pensat on posarem la barca». Minguillón afegia que «volem fer un bon ús decoratiu d’aquest regal i ho farem, tot i que encara no hi ha res decidit» 

Ja fa uns 4 anys que Sant Pol de Mar i Andorra la Vella es van agermanar i la que era cònsol major en el moment de rebre el regal, Rosa Ferrer, ha assegurat que «la barca està guardada al pàrquing, mentre es busca i s’estudia el millor lloc per exposar-la». Ferrer afirma que «es vol trobar un lloc destacat, una rotonda visible» i reconeix que «aquell dia, quan vam rebre la barca, ja vam acordar estudiar un bon lloc per posar-la i demanar tots els permisos». ”
 
Fa unes setmanes, ambdues ciutats agermanades van signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu de cedir-se mútuament espais en els respectius recintes firals, amb la finalitat de servir de plataforma de promoció turística institucional. Així, Andorra la Vella va estar present a la Fira de Sant Pau que es va celebrar a finals de gener a Sant Pol, mentre que la ciutat catalana participarà en la 37a edició de la Fira a Andorra la Vella que tindrà lloc els dies 23, 24 i 25  d’octubre. Aquest acord de cooperació és anual però les parts deixen la porta oberta a un nou conveni de col·laboracions firals per al futur. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT