PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Verdú no serà a les finals de la Copa d’Europa per precaució

La presència de Gutiérrez a Grandvalira es presenta complicada de cara a la combinada alpina

Per JOAN JOSEP BLASCO

Joan Verdú, en el supergegant dels Jocs Olímpics de Sotxi.
Joan Verdú, en el supergegant dels Jocs Olímpics de Sotxi.
Les finals de la Copa d’Europa de velocitat arrenquen demà a Grandvalira. El Tarter acollirà les dieferents proves en la conclusió de campionat. Per part andorrana no hi serà present Joan Verdú, amb el que es vol ser caut en la seva tornada a les pistes després de la lesió. Qui té complicat ser-hi és Mireia Gutiérrez.

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) estableix els seus equips per a l’esdeveniment després dels resutlats obtinguts pels corredors la setmana passada als Campionats Nacionals. El conjunt masculí estarà composat per Marc Oliveras, Robert Solsona i Kevin Courrieu. L’altra plaça amb la que compta l’ens se l’alternaran Albert Pérez, Àlex Rius, Jan Sasplugas, Matías Vargas i Arià Missé. Qui no hi participarà és Verdú, ja recuperat del trencament del lligament lateral del genoll esquerra, però que necessita agafar sensacions a la pista. «La recuperació està anant molt bé i no volem arriscar-nos a que passi qualsevol cosa i es faci mal. Som prudents», indica Carles Visa, director tècnic de la FAE. La tornada de Verdú es produirà la setmana vinent a Grandvalira en els Nacionals d’eslàlom i gegant. «Necessita seguir entrenant i agafar ritme».

En l’equip femení les representants andorranes seran Sara Raméntol i Sissi Hinterreitner. Marta Ribó farà d’obridora. La presència de Gutiérrez és encara un dubte. El plantejament era que participés en la combinada alpina, que consisteix en un eslàlom i un descens. La seva especialitat és la disciplina tècnica, però en la de velocitat en tota la temporada no s’ha exercitat. La federació prendrà la decisió definitiva després dels dos eslàloms de categoria FIS en què pren part Gutiérrez a l’estació suïssa de Beckenried Klewenalp. «Ens agradaria que hi fos. Ho estem considerant i no ho descartem, però hem de ser conscients que el més important és baixar punts en eslàlom», assenyala Visa.

Podi de Gutiérrez
Les curses van iniciar-se a Beckenried Klewenalp amb una segona posició de Gutiérrez. Va pujar al podi realitzant un crono d’1.30,07 minuts. Va realizar mànegues de 44,97 i 45,10 segons. Només la va superar l’austríaca Hannah Koeck, amb un registre d’1.29,53. El tercer lloc del podi el va ocupar la italiana Roberta Madali (1.30,14).

L’estació francesa de La Clusaz acull dos gegants dels Campionats Nacionals. El més destacat dels corredors andorrans en el primer va ser Àxel Esteve, que va classificar-se en la 32a posició amb un temps d’1.58,78. Josh Alayrach va ser 36è (1.59,23), Arnau Puig 44è (1.59,72) i Xavier Salvadores 55è (2.01,18). El guanyador va ser el francès Cyprien Sarrazin amb 1.55,52. El van acompanyar al podi l’italià Antonio Fantino (1.56,27) i el gal Elie Gateau (1.56,29).
PUBLICITAT
PUBLICITAT