PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El col·lectiu ciutadà segueix amb la reivindicació del túnel

L’associació rep positivament les mesures de seguretat però reclama que es faci en un curt termini

Per EL PERIÒDIC

Un accident al tram de carretera dels Tres Ponts.
Un accident al tram de carretera dels Tres Ponts. | RàdioSeu
Des de fa setmanes, l’associació veïnal reivindica millores a la C-14 al congost de Tres Ponts, aquesta seguirà demanant que es construeixi un túnel a la zona. El col·lectiu ha rebut positivament l’inici de treballs per millorar la seguretat a l’actual carretera, però asseguren que seguiran reivindicant la galeria mentre no es construeixi. En declaracions a RàdioSeu, el representant de l’Associació Túnel de Tres Ponts, Ramon Obiols, ha afirmat que «tot el que es faci és benvingut», en referència a la instal·lació de noves xarxes protectores contra la caiguda de roques a la via. Tanmateix, considera que això «no és suficient» perquè «el risc de despreniments continua sent molt alt» a l’hora de passar per aquest tram. Per això, aposten pel túnel com a solució definitiva i reclamen que s’iniciï l’obra «com més aviat millor, si pot ser aquest any», perquè temen que el procés s’allargui.
 
En aquest sentit, Obiols es mostra convençut que «si es busquen, hi ha els diners suficients per fer el túnel» i considera que «és una qüestió de voluntat política». Per això, ha volgut transmetre el missatge «que els polítics no pensin que amb aquestes mesures ja està tot solucionat».
 
L’associació, impulsada principalment des d’Organyà, ha comunicat que ja ha recollit prop de 2.000 signatures per demanar tant les mesures de seguretat com la construcció del túnel. Alhora, es mostren disposats a dur a terme noves mobilitzacions. 
 
Debatut al parlament/ La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament va reiterar la setmana passada el compromís del Govern per construir el túnel tan aviat com hi hagi la disponibilitat pressupostària suficient. La cambra catalana ja havia aprovat també que el projecte executiu estigui enllestit durant el primer trimestre d’aquest any. Tanmateix, de moment s’ha rebutjat concretar aquest pressupost i el calendari d’execució de les obres. La Generalitat calcula que el projecte tindrà un cost aproximat d’uns 21 milions d’euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT