PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Apropament de l’administració local massanenca als seus ciutadans

Primera jornada per donar a conèixer el comú de més a prop

Per ESTEFANIA GRACIA

Una de les sessions ordinàries del Comú de la parròquia de la Massana.
Una de les sessions ordinàries del Comú de la parròquia de la Massana. | EL PERIÒDIC
Com va prometre el Comú de la Massana en el seu  programa electoral, la parròquia proposa accions encaminades a facilitar la informació comunal i fomentar la participació ciutadana, per a tal comesa, i ofereix demà la primera jornada Coneix el Comú de la Massana, que segons el propi comú, té com a objectiu «acostar l’administració local als ciutadans i permetre que vegin les tasques que desenvolupa d’una forma més propera». 
L’acte segueix en la línia de propostes de l’Homenatge del Ciutadà, on es busca la implicació popular en els diversos esdeveniments que organitza el comú i la participació directa en els diferents canals de comunicació.  El cònsol major de la parròquia, David Baró, comenta que de forma constant van introduint noves fórmules per estar en contacte amb els ciutadans, i explica a més que la idea de mostrar el funcionament del comú va sorgir d’un d’aquests contactes, quan «el passat més de desembre vaig proposar, via twitter i facebook, fer un cafè amb les persones que em volguessin fer arribar les seves impressions i suggeriments». La jornada estarà oberta a tothom i es desenvoluparà durant el matí de demà, aprofitant així que hi ha sessió ordinària de consell de comú. «D’aquesta manera, els ciutadans podran veure com són les sessions des de més a prop», afirma el Comú de la Massana. 
 
La proposta començarà a les 9.30 hores a la sala del Consell, on es durà a terme la benvinguda i presentació dels cònsols major i menor. En acabar, es podran visitar les instal·lacions comunals, i a les 10 hores els participants podran veure com es desenvolupa la comissió d’Urbanisme i Serveis Públics. A les 10.30 hores es podrà conèixer també una sessió simulada de la Junta de Govern on s’explicarà el funcionament, les atribucions i les competències d’aquesta. Finalment, a les 11 hores hi haurà la sessió ordinària de Consell de Comú en la qual estan convidats tots els participants e la jornada. De fet, les sessions ordinàries de comú, normalment estan obertes al públic, a excepció de poques en que tan sols hi pot assistir la premsa. 
 
ALTRES PROPOSTES DEL COMÚ // La parròquia també oferirà durant aquest mes de març la tercera reunió informativa de poble. El cònsol major va confirmar la jornada recordant que aquest era un dels compromisos del programa electoral. La reunió serà el proper 26 de març al teatre de les Fontetes, i començarà a les 22 hores per tal de facilitar l’assistència a tothom. S’espera una gran afluència, doncs en les dues trobades anteriors, hi van assistir prop de 150 persones. Segons el comú, «les passades jornades van servir per exposar la gestió comunal i el full de ruta d’EMAP. I a la reunió d’aquest any s’exposarà l’estat d’execució del pla d’accions 2012-2015 del Comú de la Massana i la situació de les finances comunals». Seguint amb la línea de les anteriors jornades, l’acte acabarà amb un torn de preguntes perquè tothom pugui resoldre els dubtes i neguits que se l’hi hagin ocasionat durant els actes. 
 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT