PUBLICITAT

Andorra la Vella

31 mil euros per combatre el VIH

Unicef Andorra obre les portes de la versió ‘mini’ dels Encants

Per Marisa da Costa

Productes al 50% a la nova edició dels Miniencants d’Unicef, inaugurats ahir.
Productes al 50% a la nova edició dels Miniencants d’Unicef, inaugurats ahir. | Tony Lara
Les accions solidàries empreses per l’organització internacional a nivell andorrà van recaptar un total de 31.000 euros, destinats íntegrament a campanyes de col·laboració amb els menys afavorits. Una de les principals fonts d’obtenció de recursos van ser els Encants celebrats cap acaballes del darrer 2014, els beneficis dels quals es destinaran a combatre el VIH al Camerun. La iniciativa, donat l’èxit, torna. En aquesta ocasió, tindrà una durada de 15 dies, arriba en format mini –ja que només inclou el que no es va acabar de vendre els mesos de novembre i desembre passats–, i preus –de per sí econòmics– reduïts a la meitat.
 
Unicef Andorra vol liquidar «tot el que no es va poder vendre l’edició passada, en comptes de guardar-ho en un magatzem». Així ho va fer constar la seva directora, Marta Alberch, durant la inauguració dels Miniencants el matí d’ahir. 
 
Fins el proper 27 de març, de dilluns a divendres, des de les 11 i fins les dues al matí i de les cinc fins a les vuit de la tarda, la botiga estarà oberta al públic. Les instal·lacions es troben ubicades al número 26 del carrer de la Sardana, a Andorra la Vella, i «tota col·laboració serà benvinguda i agraïda», assegurava Alberch.
 
A la botiga s’hi poden trobar tot tipus de productes «a preus simbòlics, pràcticament». Des de bosses de mà fins a botes d’esquí, passant per  biberons, planxes per al cabell, bijuteria i mobiliari domèstic. Malgrat no haver fet estimacions sobre els guanys que podrien extreure’s d’aquesta edició reduïda dels Encants d’Unicef, des de la direcció s’espera exhaurir existències, per tal que el proper mercat que s’organitzi es composi només de les noves donacions provinents tant des del sector empresarial com a nivell particular. Participacions que creixen progressivament.
 
Destinataris dels beneficis/ Els més de 31.000 euros obtinguts de la venta de productes originaris de les donacions desinteressades, estan encarats als diversos projectes impulsats per Unicef Andorra i que no només se centren en l’exterior sinó que també integren necessitats a nivell local.
Els guanys que sorgeixin dels Encants d’enguany, tenen com a destí el «Projecte integral de lluita contra el VIH-SIDA i de suport psicosocial als orfes i altres infants vulnerables», impulsat al Camerún.
 
Amb aquest pla se cerca enfortir les possibilitats de les organitzacions i agrupacions de joves per tal que sensibilitzin els seus homòlegs i els integrin en la lluita i conscienciació de les causes i les conseqüències de la infermetat. Els avenços són considerables.
 
Un cop finalitzi aquesta reobertura dels Miniencants, es començarà a preparar la següent edició de cara als inicis de la temporada d’hivern. Fins aleshores, l’organització recol·lectarà les participacions per part de particulars i empreses.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT