PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gutiérrez es perd les finals de la Copa d’Europa de Grandvalira

Els entrenaments de descens femení obren la competició a la pista Àliga del Tarter

Per JOAN JOSEP BLASCO

Mireia Gutiérrez, en un descens a Altenmarkt.
Mireia Gutiérrez, en un descens a Altenmarkt. | Agence Zoom
Aquest matí la pista Àliga del Tarter acull la posada en marxa de les finals de velocitat de la Copa d’Europa, on hi competiran alguns dels esquiadors més destacats del circuit. A Grandvalira hi competiran un total de catorze països. Andorra hi serà representada, però no hi serà Mireia Gutiérrez.

L’esdeveniment arrenca amb els entrenaments de descens de categoria femenina. Qui no hi serà és Gutiérrez. La Federació Andorrana d’Esquí es plantejava que participés en la combinada alpina de demà, amb un eslàlom i un descens, però finalment decidiex que no ho faci per centrar-se en rebaixar punts en eslàlom. Demà serà a Chatel (França) en un eslàlom FIS amb aquest objectiu. Després competirà als campionats nacionals de França i Itàlia. En la Copa d’Europa de Grandvalira hi participen esquiadors d’Andorra, Àustria, Xile, República Txeca, França, Alemanya, Itàlia, Mònaco, Noruega, Eslovènia, Suïssa, Suècia, Holanda i Espanya.

Gutiérrez va finalitzar ahir quarta en el segon eslàlom FIS de l’estació suïssa de Beckenried Klewenalp. Va marcar un crono d’1.32,95 minuts. Es va imposar l’esquiadora helvètica Chiara Gmuer (1.32,79). Va ser una cursa competida, perquè entre les cinc primeres classificades va haver-hi una diferència de només disset dècimes.

A La Clusaz (França) es disputava un segon gegant FIS. Àxel Esteve va concloure en la 32a posició amb un temps de 2.00,96. Josh Alayrach va ser 36è (2.01,84), Arnau Puig 37è (2.02,04) i Xavi Salvadores 47è (2.03,28). La cursa se la va adjudicar el francès Cyprien Richard amb 1.57,27.
PUBLICITAT
PUBLICITAT