PUBLICITAT

Martí pensa en Lluís Burgués per ocupar el Ministeri de Salut

El cap de Govern en funcions medita situar Sílvia Calvó al capdavant de Sostenibilitat i Medi Ambient

Lluís Burgués en una roda de premsa, el mes d’octubre passat.
Lluís Burgués en una roda de premsa, el mes d’octubre passat. | Àlex Lara
El cap de Govern en funcions continua treballant per confeccionar el que serà el seu equip de Govern. Una de les carteres que queda buida és la de Salut i Benestar. Cristina Rodríguez no seguirà com a ministra, i Toni Martí pensa en Lluís Burgués com a recanvi ideal. L’actual director del SAAS és un home que coneix al detall el funcionament del sistema sanitari. És metge i el temps que porta dirigint l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell li ha aportat un coneixement exhaustiu de la situació i les carències de la sanitat pública. A més, Burgués només es responsabilitzaria de la cartera de Salut, ja que en els plans de Martí hi figura la intenció d’unir Benestar a Presidència, sota la batuta de Rosa Ferrer, que també assumiria el departament de Treball, que deixaria Xavier Espot. L’excònsol d’Andorra la Vella tindrà una enorme responsabilitat en la propera legislatura. Després del fracàs en les negociacions en l’anterior mandat, Ferrer haurà de negociar amb els comuns la modificació de les transferències i les competència, una tasca gens fàcil per a una Ferrer que va liderar l’oposició dels cònsols a la proposta d’Antoni Riberaygua.

Educació / Un altre nom que sona amb força és el d’Eric Jover. Rosa Suñer no vol continuar al capdavant del Ministeri d’Educació, i el perfil de Jover el converteixen en el candidat ideal. El número 9 de la llista nacional de Demòcrates per Andorra és el director de l’Agència de la Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra i director de l’Observatori de la Sostenibilitat, i per tant és coneixedor de les necessitats del model educatiu i té molta experiència en aquest àmbit.
El cap de Govern medita també crear una cartera amb sostenibilitat i medi ambient. Si aquesta s’acaba materialitzant seria per a Sílvia Calvó, exconsellera general de DA. També cal un equilibri territorial en el futur gabinet, per la qual cosa sembla clar que s’haurà d’atorgar un ministeri a Ordino.
Per a la resta de carteres Martí aposta per la continuïtat. El cap de Govern està molt satisfet de la feina de Gilbert Saboya al Ministeri d’Afers Exterior, per la qual cosa el lauredià seguirà comandant les negociacions d’Andorra amb Europa, de les quals ha de sorgir un acord associació que serà clar per al futur del país. Jordi Cinca, immers ara en la crisi provocada per BPA, també repetirà al Ministeri de Finances, encara que hi ha moltes probabilitats que es desprengui de Funció Pública, una cartera que té a la seva agenda la negociació amb els funcionaris per dissenyar un nou esquema entre els empleats de l’Administració.
El canillenc Jordi Alcobé és un altre dels que seguirà. Queda per aclarir si també amb Ordenament, i és gairebé segur que agafi Economia per continuar treballant en l’obertura econòmica, que va ser un dels pilars de l’anterior Govern demòcrata. Si hi ha divisió, el canillenc Jordi Torres quedaria com a ministre d’Ordenament Territorial. Finalment Albert Esteve té moltes possibilitat de repetir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT