PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’entrada de vehicles durant el febrer disminueix un 5’5%

Durant tot l’any 2014 uns quatre milions de turismes han circulat per la carretera del Principat

Per EL PERIÒDIC

Llarga cua de vehicles turístics i residents entrant al Principat durant els passats mesos.
Llarga cua de vehicles turístics i residents entrant al Principat durant els passats mesos. | TONY LARA
Si bé es té present que Andorra és un país turístic, aquest fet queda constatat amb l’últim registre del Departament d’Estadística que es va presentar durant el dia d’ahir. Tot i que en aquest, es va remarcar que el nombre de vehicles, tant turístics com residents, que van entrar al Principat durant el febrer d’aquest any va estar de 276.625, el que suposa una disminució del 5’5% respecte al mateix mes del 2014. 
 
Durant aquest període a més, es va registrar l’entrada d’un 5% de turismes i d’un 17,1% menys de vehicles pesants. Els turismes provinents d’Espanya van augmentar un 1’8% mentre que els provinents de França van davallar un 21,9%. I Pel que fa als vehicles pesants, es va registrar una disminució del 2’4% pels que entraven per la frontera hispanoandorrana i una variació del 66% pels que passaven per la francoandorrana. Excloent els dies en què els accessos a França van estar tancats o restringits durant els mesos de febrer del 2014 i 2015, a causa del mal temporal o d’altres fenòmens adversos, la variació en l’entrada de vehicles va representar un augment de l’1’5%.
 
Circulació durant el 2014 / D’altra banda, el Departament també va posar en relleu que el nombre de vehicles que van entrar al país durant els darrers dotze mesos va estar d’un total de 4.088.601, és a dir, un 0’7% més que en el mateix període de l’any anterior, que en van entrar 4.061.534. I el nombre de turismes registrats durant l’any passat va ser de 3.973.012, fet que ha suposat un augment del 0,1% a l’any anterior, i de vehicles pesants, se’n van comptabilitzar uns 115.589, un 24,9% més que l’any anterior. Pel que fa al tram de frontera, els increments van ser d’un 1’5% per als vehicles entrats per la frontera francoandorrana i d’un 0’2%per als vehicles que passaven per la hispanoandorrana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT