PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

'La Purito Andorra 2015', una excel·lent prèvia a la Vuelta

‘Purito’ presenta una marxa cicloturista amb el mateix recorregut que tindrà l’etapa reina de la prova espanyola

Per ALBERT CANES

'Purito' Rodríguez, ahir a la presentació de la marxa cicloturista.
'Purito' Rodríguez, ahir a la presentació de la marxa cicloturista. | #GASS
Joaquim Purito Rodríguez. no té temps per parar. Tampoc sembla que vulgui. Ahir va presentar juntament amb el Comú de Sant Julià ‘La Purito Andorra 2015’, la marxa cicloturista que tindrà un recorregut igual a la etapa reina de la Vuelta 2015. La prova es realitzarà el diumenge 9 d’agost i els inscrits podran escollir entre dos recorreguts: el llarg i el curt. El primer consta de 145 quilòmetres, amb sortida a Sant Julià i tindrà la idea bàsica de l‘etapa dissenyada per Purito per a la prova espanyola: el primer port serà el de Beixalís, després es tornarà a Sant Julià per pujar cap a la Rabassa i el següent serà el Coll de la Gallina. Un cop hagin passat pel coll que porta el nom del de Parets, els ciclistes es dirigiran a la Comella i després aniran cap al lloc de l’arribada, als Cortals d’Encamp. En total, 5200 metres de desnivell positiu i entre 5 i 10 hores de ciclisme sense parar. Una prova molt dura.

El recorregut curt serà més light, tot i que tampoc serà un passeig. Tindrà 80 km i 3500 metres de desnivell positiu i ja des del principi i en fred tindran la forta pujada de la Rabassa després de prendre la sortida des de Sant Julià. Seguidament es dirigiran al Coll de la Gallina, abans d’anar cap a l’arribada, que també serà als Cortals d’Encamp. Aquests dos últims recorreguts estaran cronometrats per tal que els participants puguin saber quin és el seu temps. Aquesta serà l’ocasió perfecta per als ciclistes professionals per orientar-se en l’etapa reina de la Vuelta, la que es farà a Andorra, que es presenta com una de les més dures de totes les proves d’arreu del món. «És molt important tenir les sensacions de la gent abans de l’etapa del mes de setembre», va explicar Purito, que creu que hi haurà bastants professionals que acudeixin a la cita andorrana per «agafar sensacions». Les inscripcions ja estan obertes i ho estaran fins el 15 de juliol i la intenció és que aquesta marxa es vagi repetint cada any.

Just un mes abans de ‘La Purito’, hi ha ‘La Volta als Ports’, però el president de l’Sprint Club, Emili Pérez, no creu que «això suposi un problema ni molèstia» per a l’organització d’aquest esdeveniment i tampoc «afectarà al nombre d’inscrits».
PUBLICITAT
PUBLICITAT