PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Compañía Nacional de Danza arriba amb el cos titular de ballarins

La improvisació i la interacció amb el públic seran protagonistes al Centre de Congressos

Per EL PERIÒDIC

José Carlos Martínez durant la presentació al Centre de Congressos, ahir.
José Carlos Martínez durant la presentació al Centre de Congressos, ahir. | ANA / J.D.
El director de la Compañía Nacional de Danza d’Espanya, José Carlos Martínez, va presentar, en companyia del director artístic de la 21a Temporada de Música i Dansa d’Andorra la Vella MoraBanc, Josep Maria Escribano, l’espectacle que avui a partir de les 21.30 hores oferirà la Compañía Nacional de Danza en la seva primera visita a Andorra amb el cos titular de ballarins, i en què proposaran una vetllada molt variada que anirà des del classicisme a la dansa contemporània. Una de les propostes més curioses del programa, l’obra Minus 16 d’Esteban Berlanga, inclourà la utilització de la improvisació amb el mètode Gaga d’Ohad Naharin i proposarà la participació del públic, «per trencar la barrera que existeix entre l’escenari i l’auditori», com va explicar Martínez, que va afegir que «marxaran amb el record d’un espectacle diferent». 
 
Escribano va celebrar que per fi s’hagi pogut tancar l’actuació d’un dels dos ballets més importants i internacionals de l’estat espanyol i que hi hagi un espai per portar aquestes produccions, amb un escenari de dimensions adequades. L’oferta es complementarà amb l’exposició –a la sala Àgora del Comú d’Andorra la Vella– de les fotografies de Josep Aznar dels espectacles, les companyies, els coreògrafs i els ballarins més representatius que han passat per l’escenari del Festival del Castell de Peralada els últims 30 anys.
 
José Carlos Martínez ja va ser convidat a la Temporada de Música i Dansa com a ballarí estrella del ballet de l’Òpera de París, el punt culminant de la seva carrera, però no hi va poder participar perquè va coincidir amb el seu nomenament com a director de la Compañía Nacional de Danza. «És un plaer vindre a aquí»,va assegurar Martínez, abans d’explicar les obres neoclàssiques, les clàssiques i la contemporània, Minus 16.
 
Martínez va aprofundir molt en aquesta idea de barrejar estils, perquè el públic «trobi en un sol espectacle una varietat d’emocions diferents». Segons informa l’ANA, tot plegat oferint material clàssic, perquè «feia 25 anys que la companyia no feia una cosa tan clàssica com el Raymonda Divertimento». I a la vegada complementant aquesta oferta clàssica amb obres més modernes, perquè «hi ha molt públic que ve a veure un espectacle clàssic i surt encantat d’haver pogut gaudir de registres diferents, cosa que els dóna un criteri per després decidir què anar a veure». 
 
Escribano, per la seva part, va celebrar que, des que es compta amb l’escenari del Centre de Congressos d’Andorra la Vella puguin venir les grans companyies. El director artístic va assegura que és una gran il·lusió que hagin vingut i que desperten un gran interès. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT