PUBLICITAT

Andorra la Vella

450 alumnes a la Setmana Cultural de l’Institut de Música

Es van organitzar catorze activitats al centre educatiu

Per EL PERIÒDIC

Un dels actes que va viure la Setmana Cultural de l’Institut de Música d’Andorra la Vella.
Un dels actes que va viure la Setmana Cultural de l’Institut de Música d’Andorra la Vella. | ANA / A. F. C.
Les catorze activitats que estaven organitzades per l’Institut de Música d’Andorra la Vella durant la 8a Setmana Cultural ha atret un total de més 450 alumnes del centre educatiu de la parròquia.

Les propostes amb més èxit d’aquestes jornades han estat molt variades. Destaquen entre totes la classe mestra de flamenc que va anar a càrrec del guitarrista Manuel Alonso, o el taller Taverna Folk, conduït per Elias Porter, el violista de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), on es van constituir 10 grups instrumentals amb 30 ballarins. Així mateix, el taller dedicat exclusivament als professors de l’Institut va ser el de més participació de les últimes edicions de la Setmana Cultural.

Els tallers van destacar pel fet d’abordar la improvisació, el flamenc i la música tradicional, uns aspectes que no s’acostumen a treballar i que no són inclosos en el programa pedagògic d’aquest centre. Així, la Setmana Cultural de l’institut haurà estat una ocasió excepcional i enriquidora per als alumnes, que hauran pogut copsar la importància i també la riquesa dels estils i d’aquests llenguatges musicals. És el cas de la vuitantena d’alumnes que es van aplegar al taller d’improvisació ‘Músiques amb denominació d’origen’, animat per Albert Gumí.

L’enregistrament del conte radiofònic ‘Els Manairons’ es va desenvolupar durant tres dies, amb narració i diàlegs, i l’acompanyament de diverses interpretacions musicals. S’hi va integrar 5 narradors, dotze músics i un grup de cant coral format de trenta alumnes. La gravació serà emesa per Ràdio Nacional d’Andorra.

A més, la taula rodona ‘Revolució escènica entre dos segles’, animada per David Sanz –precisament el responsable de l’Institut de Música–, a càrrec de Joan Anton Rechi i Manuel Pujadas, va congregar una quarantena de persones. El taller ‘Decoració IM’, per la seva banda, va comptar amb una munió d’alumnes i també molts professors, tots motivats per la redecoració del seu centre educatiu, el disseny de motius musicals i la realització de les diferents tasques, que no ha finalitzat i que es perllongaran, fins a finals d’aquest mes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT