Prova superada

La pista Àliga convenç per acollir l’any vinent proves de velocitat de la Copa del Món femenina

Per JOAN JOSEP BLASCO

Mattia Casse va guanyar el supergegant disputat a la pista Àliga.
Mattia Casse va guanyar el supergegant disputat a la pista Àliga. | Grandvalira
Aquestes finals de velocitat de la Copa d’Europa eren una prova de foc per l’organització a la mateixa pista Àliga de la Copa del Món femenina, que serà l’estrena al país de curses de velocitat del màxim circuit mundial. Després de quatre dies de curses la valoració és positiva.

Tot l’aparell organitzatiu de Grandvalira es va posar en funcionament per a que tot sortís com es previa. La meteorologia és l’únic aspectes que ha fet una mica la guitza. «De vuit curses, set han estat realitzades amb un nivell molt satisfactori i una l’hem anul·lat per les condicions climatològiques. Sobretot jo diferenciaria aquest any en relació a les finals de la temporada passada. Aquesta edició s’ha fet en unes condicions meteorològiques més adverses, per tant, la resposta dels equips i de preparació ha estat molt superior», indica Conrad Blanch, director general de Grandvalira-Ensisa, remarcant que de cara a la Copa del Món «hem provat moltes coses com ara els equips de cronometratge, l’àrea d’acollida, la zona de premsa i tot el tema de comunicacions a nivell tècnic. Tot un seguit de coses que no es veuen però que també hi són, tot el que hi ha al darrera de la competició».

Albert Coma, president de la Federació Andorrana d’Esquí, assenyalava després de les curses que «la neu ha aguantat, tot ha anat perfecte i ara espero que això sigui un exemple més de que el nostre país pot organitzar esdeveniments molt més grans. Esperem que la FIS se n’adoni».

Pel que fa a la competició, en categoria masculina la victòria en el supergegant va ser per a l’italià Mattia Casse, amb un crono d’1.31,42.  Marc Oliveras va tornar a ser el millor dels esquiadors andorrans. Va ser 46è amb un temps d’1.36,66. Matías Vargas va ser 49è (1.39,14), Jan Sasplugas 50è (1.41,08) i Robert Solsona va quedar eliminat. L’austríac Patrick Schweiger va ser quart, i va aconseguir uns punts que li van servir per a proclamar-se vencedor del campionat en la disciplina de supergegant. L’italià Riccardo Tonetti no li va caldre competir per ser el campió europeu de la general.

En noies es va imposar la italiana Lisa Magdalena Agerer (56,88). La campiona de la disciplina és la francesa Romane Miradoli, mentre que de la general és l’austríaca Ricard Haaser. Sissi Hinterreitner va concloure 39a (1.00,02) i Sara Raméntol 41a (1.00,67).

Marín, 12è de la general
L’estació catalana de la Molina va acollir les finals de la Copa del Món de boardercross. Lluís Marín va concloure en la cinquena posició. Va superar els vuitens de final en el primer lloc de la seva sèrie. Va repetir triomf en la seva cursa de quarts i en les semis va ser tercer, el que el va deixar fora de la final. En l’small final va guanyar, el que li va permetre sumar 450 punts FIS. El guanyador de la prova va ser el canadenc Christopher Robanske. Marín finalitza la temporada en la dotzena posició amb un total de 674 punts. El campió és el basc Lucas Eguibar, que a la Molina va fer bona l’avantatge que tenia a nivell de punts per proclamar-se campió del món, amb un total de 2.090. És la primera vegada que un espanyol s’adjudica un Globus de Cristall. El segon lloc del podi final és per a Pullin amb 1.700 i el tercer per al rus Nikolay Olyunin amb 1.560.

D’altra banda, a Lenk (Suïssa), Maeva Estévez va finalitzar en la sisena posició en el boardercreoss júnior que s’hi va disputar. Va sumar 64.00 punts. La vencedora va ser la txeca Vendula Hopjakova.