PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els joves compten

Koldo Álvarez rejoveneix el combinat nacional amb una primera llista amb l’entrada de nous jugadors

Per JOAN JOSEP BLASCO

Se li pot posar l’etiqueta de relleu generacional o la que es vulgui, però el que és una realitat és que en els darrers temps saba nova ha anat entrant a la selecció. Jugadors joves que passen a formar part del programa de preparació de l’absoluta i que alguns d’ells hi acaben entrant i consolidant-se. És llei de vida i també serveix per fer espavilar a qui pensi que té el lloc garantit. Dissabte torna la competició i es presenten cares noves.
 
Bòsnia i Hercegovina visita l’Estadi Nacional. Per a la cita hi ha confeccionada una preconvocatòria nombrosa, amb un total de 28 noms: Josep Antoni Gomes, Ferran Pol, Hugo Manuel do Paço, Òscar Sonejee, Ildefons Lima, Cristian Martínez, Emili García, Jordi Rubio, Marc García, David Maneiro, Moisés San Nicolás, Èric Rodríguez, Àlex Roca, Josep Manel Ayala, Marcio Vieira, Sergio Moreno, Marc Vales, Ivan Lorenzo, Edu Peppe, Cristopher Pousa, Leonel Alves, Sebastià Bertran, Diego Marinho, Juli Sánchez, Gabi Riera, Sebas Gómez i Ludovic Clemente.
 
En aquesta primera llista no hi són noms dels habituals com Adri Rodrigues, indisposat per una gastroenteritis. Tampoc per deicisió tècnica Marc Pujol, Juan Carlos Toscano i Oriol Fité. En canvi sí que hi són jugadors que encara no han debutat internacionalment com Hugo, de trenta anys, i Èric, Roca, Bertrán o Marinho, d’entre 21 i 23. Aquests joves «tenen la il·lusió per poder entrar, fer-se un lloc i continuar amb la feina que realitzen en els seus respectius clubs», indica el seleccionador, Koldo Álvarez, sobre la participació dels joves en l’equip. D’altres futbolistes que ja s’han estrenat amb l’absoluta també fan baixar la mitjanda d’edat.
 
El tècnic prepara el matx contra Bòsnia, un equip que vindrà a per totes perquè només suma dos punts. A més s’estrena a la banqueta Mehmed Bazdarevic. «No és una situació que s’esperessin, el que els fa més perillosos, perquè si volen tenir opcions de classificar-se només passa per no perdre cap punt més». Espera un rival que no donarà concessions per les necessitats que acumula i confia en què «siguem capaços de donar la nostra millor versió i ser competitius durant els noranta minuts».
 
La sub-21, amb jugadors de setze i disset anys
El relleu generacional a vegades és obligat per la realitat en la que es viu. Aquest és el cas de la selecció sub-21, que dijous inicia la fase de classificiació per l’Europeu de la categoria contra Irlanda a Waterford. Només sis dels 23 preconvocats han debutat en alguna ocasió en aquest combinat.
 
La llista del seleccionador, Justo Ruiz, està formada per Victor Silverio, Alberto Usubiaga, Francisco Pires, Jesús Rubio, Marc Rebés, Claudi Bové, Cristian Sánchez, Max Llovera, Roberto dos Santos, Aleix Viladot, Joan Cervós, Sergio dos Santos, Víctor Calviño, Francisco Pomares, Marc Ferré, Albert Reyes, Àlex Villagrasa, Jordin Aláez, Gabriel Fernandes, Roger Nazzaro, Aaron Sánchez, Andreu Matos i Carlos Novo. D’aquests, només Rubio, Rebés, Bové, Ferré, Reyes i Aaron han estat algun cop amb la sub-21. La resta hi debutaran. Bona part dels jugadors tenen disset anys, i fins i tot Pomares, en té només setze. Aquest jugador del Kelme FC és la primera ocasió que entra en un combinat nacional. Els motius de totes aquestes novetats és que «hi ha una generació de jugadors que han decidit no seguir jugant al futbol o no dedicar-s’hi. Rebaixar la franja d’edat és el que ens queda, perquè hi ha pocs jugadors competint com per convocar-los», assegura Ruiz. Els que es poden considerar veterans són els que «seran la columna que ha de guiar a la resta». Tanta joventut provocarà que en la fase «patim de veritatperquè ens falta tant físic de corpulència com per competir de tu a tu»

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT