PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escolarització denegada a infants menors de cinc anys

L’AMPA exigeix un projecte de futur sòlid i no excloent

Per Marisa da Costa

Una aula de l’Escola Espanyola d’Encamp.
Una aula de l’Escola Espanyola d’Encamp. | Tony Lara
L’Associació de Mares i Pares de l’Escola Espanyola de la Vall d’Orient denuncia que el centre rebutgi la matriculació dels infants menors de cinc anys. El motiu d’aquesta denegació sorgeix de l’objectiu del ministeri d’Educació, manifest el darrer 2013 i consistent en compendiar les escoles del Principat en un sol centre integrat de sistema educatiu espanyol, a instàncies de la Consejería de Eduación.
 
L’agrupació de pares i mares del centre d’educació espanyola d’Encamp manifesta, mitjançant un comunicat de premsa, el seu ferm «desacord amb el fet que només poden optar a aquesta escola els alumnes de cinc anys en endavant, descartant els nens de 3 i 4 anys». El conjunt «no comprén la millora que representa un sol centre integrat» ja que considera que, després d’haver fet números, crear «un centre de doble línia» no suposa «un estalvi econòmic», doncs «les despeses de les instal·lacions estan cobertes pel Govern» i els sous dels professionals «per l’Estat espanyol». 
 
Per aquests motius, sol·liciten «poder escollir el tipus d’educació que volem pels nostres fills, tal com ens permet la Constitució i en les mateixes condicions que els altres nens del país (...) sense haver de sortir de la parròquia». 
 
L’AMPA al·lega que el trasllat del sistema educatiu comporta nous sobrecostos, com el menjador i el transport escolar, a més d’un «cost emocional per a les famílies que no poden desenvolupar la seva tasca perquè els horaris s’allarguen», per exemple.
 
Els representants dels infants d’Encamp demanen «un projecte de futur consistent i que no denegui la matrícula a cap alumne», un dret fonamental per a tot nen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT