PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ester Fenoll recitarà Santa Teresa de Jesús

Per E.J.M./Foto:Àlex Lara

Ester Fenoll.
Ester Fenoll. | Àlex Lara
«Vivo sin vivir en mí,/y tan alta vida espero,/que muero porque no muero». Aquests tres versos són, sens dubte, els més famosos de l’escriptora Teresa de Cepeda i Ahumada (1515-1582), és a dir, Santa Teresa de Jesús  o Teresa d’Àvila. Enguany es compleixen cinc segles del naixement de l’autora, fundadora de l’orde catòlica de les Carmelites Descalces. L’ambaixada d’Espanya a Andorra se suma a la commemoració del cinquè centenari organitzant un concert de música antiga.

El recital dedicat a Santa Teresa l’oferirà el grup sevillà Ars Hispaniae, format pel contratenor Jorge Enrique García i els músics Ana Moreno (orgue) i Leonardo Luckert (viola de gamba). La formació interpretarà música del segle XVI, contemporània a la religiosa, i entre tema i tema la poeta andorrana Ester Fenoll recitarà versos de Teresa d’Àvila. L’espectacle serà el 22 d’abril a les 20.30 a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany. L’entrada serà gratuïta.

L’acte forma part de la Primavera literària que l’ambaixada espanyola pretén organitzar cada any. L’activitat següent serà per Sant Jordi, el 23 d’abril, amb una lectura pública del best-seller El Quixot, de Miguel de Cervantes –que va morir un 23 d’abril– i del Manual Digest d’Antoni Fiter i Rossell (1748). La iniciativa unirà una obra mestra de la literatura espanyola amb el llibre de referència d’Andorra. L’acte tindrà lloc a la biblioteca de l’institut espanyol de la Margineda.

La Primavera literària acabarà amb un cicle de cinema literari amb pel·lícules basades en llibres clàssics. El 2 de maig es podrà veure Los santos inocentes, de Mario Camus, basada en la novel·la homònima de Miguel Delibes; el 12 de maig, Soldados de Salamina, de David Trueba, a partir del llibre de Javier Cercas; el 21 de maig, El perro del hortelano, de Pilar Miró, segons els versos de Lope de Vega, i el 2 de juny, La colmena, de Mario Camus, del Nobel Camilo José Cela.  Totes les projeccions seran a la sala d’actes de l’ambaixada a les 19.30.

Després de l’estiu, l’ambaixada espanyola organitzarà una Tardor cultural, amb diversos actes culturals pluridisciplinars.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT