PUBLICITAT

«La fortalesa del país rau en la unió dels seus ciutadans»

‘Virtus unita fortior’, fil metafòric omnipresent en la intervenció de Vicenç Mateu

Foto de família dels 28 consellers electes a les escales de la Casa de la Vall
Foto de família dels 28 consellers electes a les escales de la Casa de la Vall | Tony Lara
L’afer de BPA va tenyir la constitució del Consell General d’aquesta setena legislatura. Els 28 consellers electes van votar els síndics i van donar el vist-i-plau a l’única candidatura presentada, la formada per Vicenç Mateu i Mònica Bonell i els secretaris de la Sindicatura, Maria Martisella, amb el suport de Demòcrates per Andorra, i Joan Carles Camp, amb el suport del seu partit, Liberals d’Andorra i de SDP.

Un cop reelegit, el síndic general, Vicenç Mateu, va assenyalar, en un discurs amb evidents referències a la crisi financera, que «hi ha tot un país que ens reclama celeritat i perícia a l’hora de tractar els importants assumptes que són damunt la taula» i, a més, va demanar la unió de les forces polítiques per traçar el full de ruta que pugui conduïr a la resolució de la problemàtica. Mateu va remarcar que «la idea que la fortalesa d’Andorra rau en la unió dels seus ciutadans és molt més que la divisa que orgullosament llueix l’escut» i va afirmar que «són temps d’entesa i concertació, de deixar de costat el càlcul polític en benefici de l’interès general».

Pel que fa a les candidatures a secretaris de la Sindicatura, la demòcrata, Maria Martissella va tenir 14 suports, ja que un dels vots demòcrates ha estat nul per haver dues paperetes dins el mateix sobre, i Joan Carles Camp (Ld’A) va obtenir el vot dels vuit consellers de Liberals i els dos de Socialdemocràcia i Progrés. Per tancar l’acte, els 28 consellers generals, revestits amb els aviaments tradicionals, van jurar el seu càrrec davant la Constitució, en la sessió ja presidida pels síndics generals. 
 
Càrrecs en funcions/ Amb la presa de possessió dels nous consellers generals –incloent el fins ara cap de Govern, Toni Martí, i els dos ministres Jordi Cinca i Jordi Alcobé–, el BOPA va fer públic el seu cessament i la delegació de les seves facultats als altres membres del Govern en funcions. D’aquesta forma, i fins a la constitució del proper Executiu, el ministre d’Exteriors, Gilbert Saboya, assumirà les facultats del càrrec de cap de Govern en funcions. A més, el fins ara ministre de Cultura, Albert Esteve, assumirà la cartera de Finances i Funció Pública, mentre que el fins ara titular de Turisme, Francesc Camp, es farà càrrec de la cartera d’Economia i Territori. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT