PUBLICITAT

El Govern deixarà la sentència del ‘cas Prados’ en mans del TS

L’Executiu i la Policia desvinculen la dimissió de Maribel Lafoz amb la resolució de reincorporar l’agent

Jordi Moreno, Xavier Espot i Maribel Lafoz en l'acte de cloenda del 1r Curs de guia caní a Andorra
Jordi Moreno, Xavier Espot i Maribel Lafoz en l'acte de cloenda del 1r Curs de guia caní a Andorra | Tony Lara
El ministre d’Interior i Justícia en funcions, Xavier Espot, va mostrar la seva disconformitat amb la resolució judicial que obligaria a reincorporar l’agent Prados, implicat en un cas de blanqueig de diners procedents del narcotràfic, al Cos de Policia. Espot va anunciar que el Govern recorrerà aquesta sentència «perquè tots estem d’acord en que aquest agent no s’ha de reincorporar al Cos de Policia». 

El ministre va voler aclarir i desvincular  aquesta sentència que retornaria Prados a la activitat policial amb la decissió de presentar la dimissió de la directora adjunt a la cúpula oficial, Maribel Lafoz: «He pogut parlar amb ella aquest matí i manifesta que les eventuals discrepàncies a les quals feia referència, a la carta de dimissió que va presentar divendres passat al director de la policia, no tenen res a veure amb el cas Prados». Espot va destacar l’unanimitat absoluta en rebutjar la reincorporació al cos de l’agent implicat: «Ni jo com a ministre d’Interior, ni el director del Cos, ni els directors adjunts a la cúpula policial, inclosa Maribel Lafoz, admeten la reincorporació de Prados» Acte seguit, Espot va desvetllar que «no ens hem d’alarmar perquè hi hagi una sentència de primera instància que diu que s’ha de reincorporar. El ministre va admetre que, tot i respectar la sentència, no comparteix el seu raonament jurídic: «aquesta sentència no es ferma i, com, dic, el Govern farà un recurs d’apel·lació i el Tribunal Suprem serà qui decideixi». 

Paral·lelament, el director de laPolicia, Jordi Moreno, confirmava que la decisió de Lafoz de renunciar a les seves funcions el va sorprendre i confirmava que «hi haurà canvis en la direcció del Cos» i va assegurar que «ara hem de decidir amb tot l’organigrama com ens organitzem per cobrir aquesta baixa que hem patit a la direcció. Hem de parlar perquè ha estat sobtat i bastant inesperat. Ens hem de reunir, amb el ministre d’Interior i amb els directors adjunts per saber quina via seguim, però no sé quan ho farem.»

En la carta de dimissió presentada fa uns dies, concretament divendres passat, Maribel Lafoz renunciava als seus càrrecs al front de l’àrea tècnica que inclou atestats de trànsit, processament de dades, fronteres i estrangeria. Aquesta dimissió, en principi, no serà efectiva fins que hi hagi constituït el nou Govern i aquest aprovi el seu cessament, a petició del ministre d’Interior. Serà llavors quan s’analitzarà si cal i com canviar l’organigrama del cos. Ara, Lafoz manté les tasques i desenvolupa la seva feina amb total normalitat a l’espera de la constitució del nou executiu. Des del juny de 2013, Maribel Lafoz era una de les directores adjuntes al Cos que encapçala Jordi Moreno i després de renunciar a seguir dirigint l’àrea criminal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT