PUBLICITAT

Agents de policia participen en el primer curs de guia caní al país

Els gossos s’han format en la recerca d’estupefaents, persones i explosius

Primer curs de guia caní
Primer curs de guia caní | Tony Lara
Cinc agents del cos de Policia van participar en el primer curs de guia caní impartit íntegrament a Andorra. La cerimònia de cloenda va estar presidida pel ministre de Justícia i Interior en funcions, Xavier Espot, i el director del Cos de Policia, Jordi Moreno, que han fet entrega dels diplomes als agents participants. 
Els equips canins s’han pogut formar en matèria de recerca d’estupefaents, recerca de persones, pista i defensa, recerca d’explosius, i ja són 12 els equips canins en total al país. Segons va explicar el ministre «tres més que els darrers temps». Espot i Moreno van coincidir en assegurar que «aquest equip queda cobert, tot i que no es descarten futures formacions si les necessitats canvien». El director de la Policia va destacar que és el primer cop que es fa un curs complet al país i amb un instructor membre del cos, el que permet «una autonomia i ús eficient dels recursos». 

Aquests equips canins cobriran principalment els punts fronterers, «tot i que també hi haurà control d’estupefaents dins d’Andorra». Per la seva banda, el ministre de Justícia i Interior va posar l’accent en la feina feta pels cinc agents, a més del fet que «des d’aquest moment ja es podran impartir sempre aquests cursos a Andorra adaptant-nos a les seves particularitats». Espot, també, va explicar que en els darrers mesos s’han treballat quatre projectes de reglament per completar la Llei del Cos de Policia. Es tracta del reglament que desenvolupa el funcionament del comitè mèdic, el nou reglament d’accés, promoció i carrera professional, el nou reglament de divises i distintius d’identificació, i un nou reglament relatiu a les vacances i dies compensatoris. El ministre en funcions va afegir que «aquests reglaments estan molt treballats» i els passaran a consulta del consell de la Policia, tal com mana la Llei Qualificada del Cos de la Policia i dels representants sindicals. Ha reconegut que hi ha uns reglaments que encara no s’han començat a treballar però que hi ha compromís electoral de finalitzar aquest desenvolupament durant la propera legislatura.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT