PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

‘La Mosca’, de David Cronenberg, arriba a la Seu

El Film mostra els perills de la ciència i fa referència a la creació divina

Per EL PERIÒDIC

Cartell promocional de la pel·lícula 'La Mosca'.
Cartell promocional de la pel·lícula 'La Mosca'. | RÀDIOSEU
El Cineclub de la Seu d’Urgell, en col·laboració amb la Filmoteca de les Terres de Lleida, projectarà avui a les 22 hores, a Cinemes Guiu, el film ‘La Mosca’, de David Cronenberg. Prèviament a la projecció fílmica, es farà una introducció sobre el director i la pel·lícula presentada, i posteriorment, s’oferirà un debat per a que els espectadors i assistents puguin compartir les seves opinions i mostrin els seus dubtes.
 
Les activitats les conduirà el coordinador de la Filmoteca Terres de Lleida, Jordi Làrios. En el film es mostra com el científic Seth Brundle és a punt de culminar un invent que pot revolucionar el món: una càpsula de teletransportació. Una periodista segueix tot el procés. Entre ells dos sorgeix alguna cosa més que un simple interès professional. Després de diversos intents amb cossos inanimats, el científic prova la màquina amb un ésser viu. 
 
‘La Mosca’ de David Cronenberg és una nova adaptació del relat original del clàssic de Kurt Newman. La subtilitat, elegància i bon gust del film del cineasta són substituïts per l’explicitació de Cronenberg i el seu reconegut terror quirúrgic. L’angoixant metamorfosi que viu el professor Brundle és explicada amb pèls (de mosca) i senyals pel genial director canadenc. 
 
Al film es barregen psicologia, sexualitat i carnositat. La mosca és una pertorbadora història romàntica, marcada pel mite d’Ícar, on la mutació del personatge és una metàfora de la degradació de la relació d’una parella. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT