PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Turisme posa en marxa un projecte per atraure estades

Està dirigit majoritàriament a esports col·lectius i es pretén que es puguin realitzar al llarg de tot l’any

Per JOAN JOSEP BLASCO

L’FC Barcelona de futbol sala, en un entrenament de pretemporada el passat estiu al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp.
L’FC Barcelona de futbol sala, en un entrenament de pretemporada el passat estiu al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. | Tony Lara
Les condicions geogràfiques amb que compta el Principat permeten que sigui un indret idoni per a la pràctica de l’esport, i per a tots aquells equips que busquen realitzar part de la seva preparació. Són molts els que han passat en alguna ocasió del país per exercitar-se aprofitant les seves característiques. Andorra Turisme engega un projecte que engloba tots els aspectes per a que les entitats esportives tinguin totes les necessitats cobertes els dies que siguin al país. La iniciativa és l’Andorra Sports Training Country i es posa en marxa el primer d’abril.
 
El projecte consisteix en desestacionalitzar l’oferta i que les estades no només estiguin centrades en les típiques de pretemporada a l’estiu, sinó els 365 dies de l’any, com a element de millora de la posició competitiva del país com a destinació turística. Les avantatges que es presenten són clares. L’oportunitat de poder entrenar en alçada amb tot el benefici que comporta a nivell físic, la climatologia i l’àmplia oferta d’instal.lacions esportives, allotjament i oci. «No hi ha cap altra destinació d’alçada que tingui tot això junt. Marcarà les diferències entre la nostra proposta i altres destinacions», destaca Enric Torres, director de producte i nous projectes d‘Andorra Turisme. El principal rival és el Centre d’alt Rendiment de Sierra Nevada, amb el que es competirà de forma directa per tal d’atraure clients.
 
La inicitiva està orientada a federacions, clubs, associacions, universitats i escoles, de totes les categories. Han de ser delegacions amb més de 10 integrants. La majoria d’esports a que està dirigit són col·lectius, tot i que també s’integran alguns individuals: Futbol, futbol sala, bàsquet, rugbi, voleibol, handbol, arts marcials, waterpolo, natació sincronitzada, hoquei sobre gel, hoquei sobre patins, cúrling, ciclisme en ruta, BTT, esquí, natació i patinatge sobre gel. Andorra Turisme va de la mà de l’empresa MATE en aquest projecte i engeguen la web www.andorrasportstraining.com per donar a conèixer el producte. La comunicació directa amb les entitats serà una acció en la que s’incidirà especialment a través de diferents vies. L’objectiu és arribar a una vintena de noves estades, fora de les que actualment organitzen els comuns. El pressupost és de 50.000 euros.
 
No patrocinar
Aquest programa no està dirigit a clubs que vinguin al país a disputar tornejos, ni tampoc es direcciona en portar grans equips, amb tot el focus mediàtic, perquè demanen no haver de pagar res i fins i tot cobrar una partida econòmica. «No ho contemplem», tot i qualsevol proposta s’estudiaria si pot suposar un retorn a través de la seva base.
 
Encamp, epicentre de pretemporades
Les estades esportives són habituals al país des de fa anys. Hi ha comuns que porten treballant-hi des de fa temps per donar-se a conèixer. El que més hi ha incedit és el d’Encamp, que els mesos d’estiu compta amb una bona ocupació en les instal·lacions tant del mateix poble com del Pas de la Casa.
 
La corporació encampadana fa anys que va veure una veta en les estades esportives per donar-li un major ús a les seves instal·lacions i poder promocionar mitjançant l’esport i el lleure la parròquia. El conveni que manté amb l’FC Barcelona fa que cada any realitzin part de la pretemporada les seccions de bàsquet, handbol i futbol sala. La de vòlei també va fer acte de presència en anteriors temporades. Però no són els únics conjunts d’elit que hi han passat. Va fer-ho la selecció de França d’handbol abans de proclamar-se campiona olímpica als Jocs de Londres. També va preparar-hi la cita la selecció espanyola masculina i femenina. En el mateix esport destaca el combinat de Qatar, que va ser-hi l’any passat, un equip que al gener va ser subcampió del món en el torneig que organitzava. Just abans va guanyar en els Jocs Asiàtics. El Dinamo de Moscú, l’etern campió de la lliga russa de futbol sala, és un altre exemple d’usuari de la parròquia. Aquests són només alguns dels exemples, com en bàsquet el Valencia i el Manresa.
 
Andorra la Vella és una altra que s’ha posat darrerament les piles, i sobretot a través de les instal·lacions dels Serradells. La seva piscina de mides olímpiques han atret entitats de natació. Des de Sant Julià de Lòria tracten de convertir-se en un referent a través de l’oferta que presenten a Naturlàndia, amb els equipaments amb que compten actualment i els que estan projectats, fent valer també l’avantatge de poder entrenar en alçada.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT