PUBLICITAT

BPA lluitarà per la creació d’una cooperativa com a «solució real»

Els treballadors prioritzen assegurar el seu futur i aconseguir revifar l’entitat

Assemblea de treballadors de la BPA
Assemblea de treballadors de la BPA | Tony Lara
L’assemblea del gremi de treballadors de la Banca Privada va plantejar diverses alternatives de solució. Lluís Miquel Pérez, un dels portaveus, va proposar «la creació d’una cooperativa, una mutualitat» com a via resolutiva. Xavier Sendra, un altre dels representants dels treballadors, va afegir que «tot això que està passant i la opció de crear una mútua o una cooperativa com a solució, pot ser la llavor d’un banc central andorrà». Els treballadors no volen entrar en el paper que jugarien, per exemple, els germans Cierco en aquesta hipotètica mutualitat: «No ens correspon a nosaltres respondre a això perquè no ho sabem i és especular. Està clar que seran aportacions totalment diferents a l’actual accionista majoritari», va apuntar Pérez. També va ser molt ferm a l’hora de deixar clar que «els treballadors som la veritable força de l’entitat. Tenim la responsabilitat de tirar endavant, ser actius i, sobretot, lluitar pels treballadors i per salvar l’entitat.» 

Per la seva part, un tercer portaveu, Xavier Bonell, va apuntar que en les reunions amb els diferents interlocutors –Govern i administracions– «sempre demanem alternatives, perquè se’ns està informant de tres escenaris però mai ens han dit clarament quina idea tenen al cap per a la nostre entitat. Per això, nosaltres, els empleats, busquem alternatives vàlides que donin joc per trobar una solució». 

Pel que fa referència a la situació de persones acusades per pràctiques delictives i relacionades amb BPA, el gremi dels treballadors deixaven «en mans dels tribunals i dels organismes corresponents perquè puguin jutjar si són o no culpables. Nosaltres, ara, no ens podem manifestar». Sendra va intervenir per insistir en que «no estem llençant pilotes fora. El nostre discurs és lluitar pels nostres interessos, els dels treballadors i el dels clients i no crec que ens toqui, en absolut, manifestar-nos al respecte perquè no està a les nostres mans. La nostra preocupació és mantenir el vaixell navegant».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT