PUBLICITAT

Seu d'Urgell

Els usuaris examinats pel bus tenen una bona salut

El servei sanitari ha fet unes 20 visites diàries als ciutadans de la Seu

Per EL PERIÒDIC

L’interior de les instal·lacions del bus, a la Seu d’Urgell.
L’interior de les instal·lacions del bus, a la Seu d’Urgell. | RÀDIOSEU
El ‘Bus de la Salut’, el nou servei itinerant per a la prevenció de malalties cardiovasculars, va fer parada aquesta setmana a la Seu d’Urgell. El vehicle va estar instal·lat fins aquest dijous a l’aparcament Doctor Peiró per oferir de manera gratuïta proves als veïns sobre el seu estat de salut. Pel costat positiu, des del servei s’ha valorat el fet que la majoria dels qui es van fer la prova presenten un bon estat de salut i un risc reduït de patir malalties del cor. Així, l’infermera encarregada del projecte, Tere Molí, conclou que, en general, «a la Seu la gent es cuida», si bé aconsella seguir sempre els consells mèdics elementals sobre alimentació, exercici o bé consum d’alcohol i tabac. 
En els quatre dies que va fer parada a la Seu, el Bus de la Salut va fer una vintena de proves cada dia. Tot i això, Molí, va explicar a RàdioSeu que no s’han arribat a complir totes  les expectatives pel que fa a la quantitat de persones a les que s’havia convidat a assistir-hi. 
 
Molí creu que una de les causes pot ser que moltes d’aquestes persones treballen a Andorra, malgrat que des del bus «s’ha posat totes les facilitats» per a la gent que es volgués fer la prova. Les proves analitzaven els nivells de l’usuari pel que fa a paràmetres com ara la sang, l’orina, el pols o bé el volum abdominal i del coll. 
Cal destacar que en els tres anys que el bus porta en circulació, a realitzat proves a un total de 12.000 persones. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT