PUBLICITAT

Andorra la Vella

Demanen l’absolució d’una dona acusada de maltractar el marit

Recorren una sentència que condemnava a pagar a l’autor d’un atropellament 50 mil euros a la vídua

Per Marisa da Costa

Façana de l’edifici administratiu de la Seu de la Justícia d’Andorra.
Façana de l’edifici administratiu de la Seu de la Justícia d’Andorra. | Àlex Lara
Els magistrats de la Seu de la Justícia andorrana ja es deuen saber el conte fil per randa. No és la primera vegada que les sales del tribunal acullen un plet protagonitzat per una parella que, actualment, es troba arrestada al Centre Penitenciari. En aquesta ocasió, la defensa de la dona sol·licita l’absolució dels diversos delictes pels que va ser novament posada a disposició de la justícia, entre els que es troba una condemna per lesions amb objectes, provocant el perill de causar la mort del seu company.
 
La part defensora d’un home condemnat per homicidi per imprudència greu també va recórrer la decisió del jutge, que li va imposar una indemnització de 50.000 euros que haurien de ser abonats a la vídua.
 
Lesions, amenaces, injúries/ El representant d’una dona actualment retinguda a la Comella, va sol·licitar i exposar davant del tribunal superior els motius pels quals la seva clienta hauria de ser absolta, revocant la sentència dictada pel Tribunal de Corts amb què en determinava la culpabilitat. 
 
La dona en qüestió va ser intervinguda una nit de dissabte en tornar del local d’oci al que va acudir després de discutir amb el seu company. L’home, que en el moment dels fets va assegurar que la seva parella, després d’una forta baralla, l’havia amenaçat amb un ganivet amb el que tallava un pollastre, va assegurar posteriorment que en cap moment el va intentar agredir, amenaçar ni molt menys matar. Basant-se en aquesta afirmació, la defensa demana que es replantegin el delicte major per lesions causades utilitzant armes, objectes o mitjans amb perill de causa la mort, els delictes menors per amenaçar i injuriar agents del cos de Policia, així com la incriminació per maltractament lleu. El magistrat va demanar que, en qualsevol cas, el tribunal hauria d’atendre les circumstàncies personals de la persona i reduïr-ne la pena; no té feina ni vivenda i, «quan perd el control, no sap distingir entre el bé i el mal». Aquest aute no és el primer que els uneix a la presó. De fet, havien estat encarcerats anteriorment per causes similars. Van casar-se a l’interior de la presó. 
 
De la seva banda, la fiscalia va oposar-se a la petició i va demanar el compliment íntegre de la pensa, ja que considera provats els actes, reforçats pels antecedents de la parella, pel ganivet de 15,5 centímetres trobat a la porta d’entrada de l’edifici on residien conjuntament i per les amenaces versades vers la Policia amb les que assegurava que els faria el mateix que al marit.
 
Atropellament/ La defensa del conductor que el 2013 causava la mort d’un home de 64 anys va recórrer la sentència per la qual se l’empeny a indemnitzar la família de la víctima amb 50 mil euros. La part acusada demana rebaixar la quantia a 35 mil euros, a més de rebaixar la pena a imprudència lleu, en comptes de la determinació d’homicidi per imprudència greu que el tribunal de corts li atribuí.
 
El tribunal haurà de decidir també l’absolució o ratificació d’altres tres recursos que ahir se li va presentar. La defensa d’un pres que ja ha complert les cinc sisenes parts de la seva condemna va sol·licitar que se li concedeixi la condicional, si no s’estima convenient permetre’n el trasllat al país d’origen.
També es va demanar l’absolució de les penes per a tres altres persones, que responen davant la justícia per delictes majors de lesions doloses, furt amb força i per amenaces. Tots els advocats de la defensa van presentar arguments que la fiscalia va rebatre remetent-se a uns indicis corroborats amb les respectives sentències emeses des del Tribunal de Corts. Les resolucions es presentaran el proper 4 de maig.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT