PUBLICITAT

Andorra la Vella

Bustamante porta el seu ‘positivisme’ a Andorra

El popular cantant trepitja per primera vegada un escenari andorrà i omple el Centre de Congressos per presentar el seu darrer àlbum: ‘Vivir’

Per EL PERIÒDIC

El cantant David Bustamante.
El cantant David Bustamante. | EL PERIÒDIC
El Centre de Congressos d’Andorra la Vella es va omplir ahir de gom a gom per veure en concert al cantant de Sant Vicente de la Barquera (Cantàbria) David Bustamante. Era la primera vegada que el tercer classificat de la primera edició d’Operación Triunfo actuava al Principat, i va ser en motiu del dotzè aniversari de Ràdio Ser Principat d’Andorra. Les entrades eren gratuïtes, i les 900 invitacions que oferia la cadena es van exhaurir en un temps rècord, i és que el cantant és una de les icones pop espanyoles des de la seva aparició al programa de televisió l’any 2001, l’edició més vista de la història televisiva del país veí. El concert va ser especial també perquè Bustamante va complir dimecres 33 anys, 14 dels quals se’ls ha passat sobre dels escenaris de mig món. Vivir, a més, era un àlbum molt esperat pels seus seguidor perquè feia més de tres anys, des de l’aparició de Mío el 2011, que Bustamante no publicava cap treball.
 
Poc acostumat a actuar per a un públic reduït, el concert va ser en acústic, un format intimista que va servir per repassar el seu vuitè i darrer àlbum, Vivir, gravat a Mèxic durant la primavera de l’any passat sota la producció del compositor Mario Iván Contreras. Amb temes com el mateix Vivir, Miento o Feliz, el cantant va tornar a arribar al més alt de la llista de vendes espanyoles, assolint el Disc d’Or per les 20.000 còpies venudes només una setmana després del seu llançament i va camí de convertir-se en el seu tretzè Disc de Platí. 
 
Segons el mateix cantant, el disc està carregat de bon ambient i de cançons positives. Tot i això Bustamante, molt caracteritzat pel seu sentimentalisme que ja va deixar veure amb escreix durant el seu pas per Operación Triunfo, va reconèixer que per a ell és més difícil escriure lletres positives que melancòliques. A més, va explicar també que es nodreix d’històries personals que ha viscut ell mateix o familiars i amics seus per composar, perquè assegura que no li agrada inventar-se les cançons. Això sí, cal dir també que de temes propis n’hi ha molt pocs a l’àlbum, i que tot i que el consideri positiu, lletres com les de Vuelvo a equivocarme o Se acabó el amor demostren que el pessimisme i el desamor segueixen molt presents a les cançons del càntabre.

Poca proximitat
Si alguna cosa se li pot retreure al popular cantant és que no va concedir entrevistes als mitjans andorrans, ni tan sols ha fet cap roda de premsa per explicar quines eren les seves sensacions i com es prenia el concert. Una actitud reprovable que demostra una falta de proximitat, sobretot tenint en compte que era la primera vegada que els seus fans del Principat el podien gaudir sobre els escenaris al país, i que trenca amb la imatge que s’ha volgut crear al seu voltant. Una actitud que concorda més amb les declaracions que va fer a un mitjà espanyol en les quals afirmava que «sempre m’he esforçat en demostrar, en què la meva veu tingués presència». Una afirmació que no deixen lloc a la humilitat. Això sí, arreglant-ho afegint que amb el seu darrer àlbum ha volgut posar-se «al servei de les cançons». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT