PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern envia l’esborrany de la nova llei als grups parlamentaris

Un grup d’empleats externs a BPA afirma que el 19% d’ells s’ha quedat sense feina

Per I. Á

Saboya i Missé, ahir a la tarda explicant els procediments que hauran de fer els empresaris amb diners a BPA per poder gestionar-los.
Saboya i Missé, ahir a la tarda explicant els procediments que hauran de fer els empresaris amb diners a BPA per poder gestionar-los. | TONY LARA
El ministre portaveu i cap de Govern en funcions, Gilbert Saboya, ahir a la tarda explicava que s’obria una línia de crèdit de 45 milions per a assegurar l’activitat de les empreses vinculades a BPA, i al vespre tornava a seure’s de cara als mitjans per informar que els grups parlamentaris ja tenen en la taula l’esborrany de la futura llei que permetrà actuar en aquest cas. Al mateix temps, l’INAF enviava un comunicat, uns minuts abans de la segona compareixenca de Saboya, que deia que els administradors «provisionals mancomunats de BPA» van presentar ahir a la tarda «davant la Batllia un escrit per sol·licitar l’obertura d’un procediment d’arranjament judicial, i en el qual s’exposa l’existència de diverses possibilitats de redreçar la situació», a més de demanar «la continuïtat de l’activitat de l’entitat i el manteniment de l’explotació dels seus negocis». És a dir, que un jutge podrà examinar l’empresa. Així mateix, un grup de treballadors externs de BPA va denunciar ahir a través d’un comunicat que 11 de les 63 persones que formen part de l’equip de treball pròxim al banc han hagut de «deixar les instal-lacions». Es tracta, segons aquest document, de «l’equip humà d’informàtica».

PricewaterhouseCoopers és l’encarregada dels treballs de divisió del negoci lícit dels actius il·lícits, segons va dir Saboya, amb l’objectiu de crear un banc bo i un de dolent. El banc bo serà el que gestionarà la nova Agència de Reestructuració i Resolució d’Entitats Bancàries, i aquesta serà qui prendrà la decisió, segons va informar Saboya, de si es reprendrà l’activitat, la venda total o parcial, o, «en el pitjor dels casos», la liquidació: «Volem que el marc legal permeti explorar al màxim les possibilitats».

Per altra part, a la tarda l’Executiu en funcions va aprovar el decret que habilita a obrir una línia de finançament destinat a cobrir «les necesitats de liquiditat de les empreses que tinguin comptes exclusius a BPA o que les seves capacitats de finançament d’altres entitats no siguin suficients», segons va afirmar el cap de Govern en funcions, Gilbert Saboya. Aquesta linia de crèdit será, finalment, de 45 milions d’euros, ampliables a 100 milions, i la voluntat del programa respón, com va apuntar Saboya, a «proveir de líquid a les empreses per respondre a les seves necessitats i, en definitiva, a mantenir la seva operativa básica perquè el teixit econòmic afecti el menys possible».

Els empresaris podran començar a fer les sol·licituds a partir d’avui a les 8.30 a la planta baixa de l’edifici del Govern i, de forma presencial, hauran d’aportar documents per justificar «la necessitat de circulant per fer front als diferents pagaments i assegurar el correcte funcionament de les seves empreses», com va assenyalar el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé.

La demanda per acollir-se al programa inclou un estudi personalitzat que realitzarà una comissió técnica, formada per quatre representants del Govern i un de suport de BPA, que avaluarà les demandes de finançament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT