PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

7.000 alumnes participen en les jornades de l’esquí escolar

Durant vuit dies a l’any, les escoles d’Andorra hi practiquen

Per EL PERIÒDIC

Part de dalt de la pista de l’Avet amb esquiadors infantils i monitors.
Part de dalt de la pista de l’Avet amb esquiadors infantils i monitors. | EL PERIÒDIC
Aquesta ha estat la darrera setmana on s’han viscut les últimes jornades d’esquí escolar, en la qual, segons el ministeri d’Educació, prop de 7.000 alumnes de primària i secundària hi han pres part, dels 11.000 infants que hi ha escolaritzats a Andorra.
Es tracta d’uns vuit dies d’esquí l’any on, si la meteorologia ho permet, molts descobreixen un esport al mateix temps que un col·lectiu, el de l’esquí, al qual alguns estaran estretament vinculats. Durant el segon trimestre s´assigna a cada centre escolar els dies i els camps de neu on es realitzen les activitats durant els dies lectius per temporada
 
Les sessions d’ensenyament amb monitor són de dues hores per dia a l’esquí alpí i de tres hores per a l’esquí nòrdic. El Govern, mitjançant el Ministeri d´Educació, es fa càrrec dels aspectes relatius als costos, l’assignació de calendari, transport, monitors i estació.  D’entre els alumnes participants, els 600 millors de totes les edats que han demostrat tenir millor nivell, es disputen la final enfrontant-se en un descens a Grandvalira. I per preparar-se, els alumnes han estat assistint a classes durant dos mesos, en els quals, han e dedicat un dia per setmana a aprendre a esquiar i perfeccionar la tècnica. D’altra banda, l’esquí escolar és obligatori a primària als tres sistemes educatius i opcional a secundària. 
 
La iniciativa d’esquí ha estat organitzada pel ministeri d’Educació amb l’objectiu que els alumnes de primària i secundària coneguin el món de la neu i s’hi endinsin cada cop més, amb la possibilitat també de poder afegir una activitat esportiva com aquesta en el currículum escolar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT