PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els treballadors s’organitzen formalment com a associació

El col·lectiu té pendent una reunió amb el fiscal general per traslladar-li les seves preocupacions

Per EL PERIÒDIC

L’assemblea dels treballadors de BPA a l’hotel Delfos, dimecres.
L’assemblea dels treballadors de BPA a l’hotel Delfos, dimecres. | TONY LARA
Els treballadors de BPA van fer dimecres una demostració de força, unint gairebé tota la plantilla a una reunió celebrada a porta tancada on els empleats van anar desgranant els seus temors, consultes i solucions. Perquè segons els treballadors solucions possibles n’hi ha altres de les que es presenten com a especulacions que cada dia prenen més força de cap a on tira el futur de l’entitat i d’ells mateixos.
A l’expectativa de què acabarà passant, tota prudència és poca per part de la plantilla, que malgrat algunes baixes voluntàries que hi ha hagut marxant ja de l’empresa, espera pacientment el moment en què es començarà a desgranar quin és el futur del bloc de treballadores un cop s’aprovi la llei que ha de regular el procés que seguirà BPA les properes setmanes.

acusació / Drames personals i familiars a banda, que n’hi ha força, els 270 treballadors de BPA s’estan constituint formalment com a associació, ja que no descarten (malgrat tampoc tenen previst fer-ho per ara), actuar com a acusació o presentar-se com a víctimes si el futur de l’entitat els perjudiqués. Ells s’organitzen col·lectivament amb la intenció de protegir-se i reclamar els seus drets com a treballadors, deixant clar en tot moment que no són responsables de la situació actual de l’entitat i per tant, esdevenint-ne víctimes.
Mentrestant, el col·lectiu segueix amb les seves reunions amb diferents actors de la crisi. Aquest cap de setmana tenen previst reunir-se amb el fiscal general Alfons Alberca per explicar-los la seva situació i demanar com està la situació en relació al seu futur laboral lligat o no a l’entitat, i dijous es van reunir amb la propietat del banc.
A LA CORDA FLUIXA / Però els empleats del banc no són els únics perjudicats per la situació de l’entitat. A aquestes 270 persones s’hi haurien de sumar la cinquantena llarga de treballadors que té Vipsa, empresa que es dedica a la seguretat i que fins fa poc era filial del banc però actualment ja no ho és, i la majoria dels informàtics del banc que estan subcontractats a la consultoria Ibermática, que serien una cinquantena més de persones. Aquestes dues empreses (més altres externes que presten serveis al banc) haurien de recol·locar o prescindir dels treballadors que tenen destinats a l’entitat en cas que aquesta fos liquidada o absorbida per altres bancs, si aquests no necessitessin els seus serveis. Això faria que els treballadors directament afectats per una hipotètica liquidació del banc arribessin gairebé als 350.
Un grup d’aquests empleats externs, van enviar dijous passat un comunicat explicant la seva situació, dient que durant la setmana passada ja es va fer deixar les instal·lacions de BPA a quatre persones d’empreses externes i set mes el dilluns d’aquesta setmana. Segons aquest grup d’empleats, ja hi hauria un 19% de la plantilla externa de BPA que estaria sense feina, o en suspensió, esperant què passarà amb la resta o amb els que ja no treballen a les instal·lacions del banc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT