PUBLICITAT

Andorra la Vella

Vales està disponible

No té trencament i està en condicions de jugar els 90 minuts, amb una fèrula: «No afectarà», afirma

Per Iván Moure

Koldo Álvarez, atent a les evolucions de Marc Vales en l'entrenament oficial d'ahir a l'Estadi Comunal, previ al duel davant Bòsnia.
Koldo Álvarez, atent a les evolucions de Marc Vales en l'entrenament oficial d'ahir a l'Estadi Comunal, previ al duel davant Bòsnia. | FAF / Sílvia Casals
L'alarma, afortunadament, ha estat falsa i Marc Vales no tindrà problemes per jugar avui contra Bòsnia i Herzegovina (20.45 hores, Estadi Nacional) si Koldo Álvarez ho considera oportú. Marc Vales, titular indiscutible fins a dia d’avui amb la tricolor, va patir una caiguda en l’entrenament vespertí de dijous i es va torçar dos dits d’una mà però ahir els metges li van fer una placa per avaluar l’abast de la lesió i van poder confirmar que no hi ha trencament.
«No és res greu», va tranquil·litzar el jugador del Saragossa B. «Hi ha el risc de que caigui i pugui fer-me més mal perquè la zona està dolorida però això no em condicionarà per anar a totes les pilotes que faci falta. No m’afectarà a l’hora de jugar», va deixar clar. Ahir mateix li van immobilitzar la mà amb una fèrula i després del partit li treuran per posar-li un embenat compressiu.

Es tracta d’una gran notícia per al seleccionador, que no guanya per ensurts amb l’avís d’ahir del seu homòleg bosnià: «Segurament jugarem amb dos davanters», va avançar ahir, sense treure a la llum qui serà titular, tot i que la opció lògica seria la de responsabilitzar el gol a Dzeko i Ibisevic. Aquesta declaració d’intencions fa pensar que Mehmed Bazdarevic jugarà amb un esquema 4-4-2, cosa que no ha fet gens de gràcia a Koldo: «Amb dos puntes complica l’estratègia a seguir. Estarem més alerta en aquest sentit que altres vegades».
 
SENSE MARCATGES INDIVIDUALS /

Amb tot, té clar el seleccionador nacional que no farà cap marcatge individual sinó que, com sempre, serà una tasca d’equip taponar els jugadors i/o zones de més persistència visitant: «Si ens centrem en Dzeko seria una errada. O en Visca i Salihovic a les bandes, o Mendujanin i Pjanic pel centre. Ibisevic també mereix un marcatge especial perquè és el que obre espais a Dzeko...».

El que preocupa més són les motivacions afegides que pugui tenir Bòsnia. Una és la del seleccionador, que debuta. L’altra pot ser la seva situació en la classificació, complicada per guanyar-se un dels dos primers llocs o fins i tot el tercer. I l’última és tenir a tothom a disposició, cosa que va reiterar més de tres i quatre vegades Bazdarevic al llarg de la seva compareixença. «També és un al·licient jugar contra la millor Bòsnia», va acabar traient pit Koldo.

RIVAL FERIT /

Bòsnia, certament, arriba en amenaça de perdre’s la pròxima Euro; ha perdut dos partits, n’ha empatat dos i no pot permetre’s deixar-se més punts. «Serà un partit clau, com tots els que queden», va apuntar Bazdarevic. Arriba ferida, cosa que no preocupa gaire al vestidor, segons va deixar clar capità, Òscar Sonejee: «És un equip que ens preocupa, però com qualsevol altre. Un partit internacional sempre motiva però no hem de pensar en els rivals, sinó en nosaltres mateixos».

Fins ara, Andorra ha jugat contra Gal·les i Israel a l’Estadi Nacional. 1-2 contra Bale i companyia i 1-4 contra els d’Eli Gutman, líders i invictes. La tricolor, doncs, va ser capaç de marcar en els dos partits, encara que fos les dues vegades de penal transformats per Ilde Lima. Quatre mesos després de caure amb Israel l’estat de forma, ben a prop d’acabar la temporada, és més òptim que llavors. A més, segons Koldo, marcar era un objectiu per a aquesta fase «i aconseguir-ho dóna força.
PUBLICITAT
PUBLICITAT