PUBLICITAT

Andorra la Vella

Una quarantena d’empreses del país exposen el panorama laboral

Per Marisa da Costa

Aforament complert en una de les xerrades d’ahir, en el marc del Fòrum Estudiants+Empresa.
Aforament complert en una de les xerrades d’ahir, en el marc del Fòrum Estudiants+Empresa. | ANA/ M.C.
El Centre de Congressos d’Andorra la Vella va acollir el Fòrum Estudiants+Empresa, una trobada organitzada des del departament de Joventut del Govern d’Andorra que aquest any arriba a la seva cinquena edició. Amb aquesta fira es té la finalitat de presentar als joves el ventall d’oportunitats amb què es trobaran un cop finalitzin els seus estudis i vulguin encarar el seu futur laboral. La voluntat és, segons el coordinador del Departament de Joventut, Agustí Pifarré, que «els joves vegin que a Andorra hi segueixen havent sortides professionals».
 
Un total de 37 empreses i centres educatius del país van participar de l’esdeveniment. Al voltant de 400 alumnes van assistir a aquesta mostra sobre les oportunitats de futur. Acompanyats per professors i orientadors, estudiants dels tres sistemes educatius del Principat però també joves provinents d’instituts forans –una centena de la xifra total–, van tenir ocasió d’informar-se per donar continuïtat a la seva formació acadèmica al país, conèixer els sectors arrelats a Andorra i fins i tot fer entrega dels seus currículums als diferents negocis presents a la jornada.
 
Pifarré va destacar l’eclecticisme de la cita: «Convidem a participar el major nombre d’empreses del país, que representen pràcticament tots els sectors» però també «escoles de formació professional –com el centre d’Aixovall, l’EFPEM o el Lycée Compte de Foix– i la Universitat d’Andorra». 
 
El fòrum va dirigit, principalment, als estudiants majors de 16 anys i té l’esperit de «posar en contacte el món empresarial amb el dels estudiants, que es fan una idea sobre les sortides laborals amb què es trobaran». És una manera de fer entrar en contacte els alumnes amb tots aquests sectors, perquè vegin que «realment sí que val la pena anar a demanar informació, perquè això els pot representar una sortida laboral». Amb la jornada celebrada ahir no només es va voler apropar els joves al món laboral, sinó convidar-los a cercar pràctiques vocacionals o bé ampliar els seus estudis un cop finalitzats els obligatoris i els primers nivells dels estudis post-obligatoris.
 
Agustí Pifarré va manifestar la satisfacció per l’èxit del Fòrum, que enguany va atapeir la instal·lació habilitada per a la seva celebració. «Segurament s’ampliarà, perquè aquest any estem al màxim de la capacitat de la sala, no hi cap pràcticament ningú més». Vist l’èxit, la intenció és donar continuïtat a aquesta trobada amb què s’ajuda a la joventut a buscar una primera feina, el centre d’estudis més adequat a les seves volències o definir el seu camí en funció del panorama. Un panorama que, malgrat la situació econòmica, no tanca les portes a les futures generacions i els guia perquè s’encaminin vers les sortides professionals que s’hi adiguin.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT