PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La joventut destaca en la primera convocatòria oficial de l’absoluta

Joan Carles Ruiz fa entrar en la llista pel Preeuropeu de Malta a jugadores de quinze i setze anys

Per JOAN JOSEP BLASCO

Les convocades van realitzar ahir una sessió d’entrenament a l’Estadi Comunal.
Les convocades van realitzar ahir una sessió d’entrenament a l’Estadi Comunal. | Tony Lara
Aquesta mateixa setmana la selecció femenina absoluta farà el seu debut oficial. Serà a Malta, dissabte, en la ronda preliminar de la fase de classificació per l’Europeu del 2017. En la convocatòria de divuit jugadores ressalta la joventut de bona part de les escollides, que no només han de rendir en el present, sinó que li han de donar un llarg recorregut a aquest combinat, seguint la línia ascendent que manté el futol femení al Principat els últims anys.
 
L’estrena es produirà dissabte contra l’amfitriona a l’estadi Victor Tedesco de Hamrun. Dilluns de la setmana vinent s’enfrontarà a les illes Fèroe i el tancarà el 9 amb Geòrgia. La convocatòria està composada per Anna Maria Nieto, Luna Marcet, Alba Cayuelas, Bibiana Gonçalves, Beatriz Moreno, Daniela Rodrigues, Samntha Reyes, Margot Llobera, Andreina Silva, Ariana Gonçalves, Clàudia Cerdà, Laia Pérez, Marina Fernández, Sònia Carrancà, Tània Sánchez, Teresa Morató, Alba López i Maria Ruzafa. Des de fa dos mesos que el seleccionador, Joan Carles Ruiz, treballa amb un grup d’una trentana de jugadores, a les que ha anat descartant efectius fins a composar la llista definitiva. D’aquesta va caure per malaltia Marta San Juan i per motius laborals Jèssica Martínez. 
 
Entre les escollides la franja d’edat mitjana és força baixa, amb jugadores amb només quinze i setze anys, com Marcet, Rodrigues, Gonçalves, Cerdà, Carrancà i Ruzafa. Aquest fet comporta que en aquesta mena de competicions a més de vèncer l’objectiu sigui el de «sumar experiència, perquè aquesta és una selecció que ha de durar molts anys», assenyala Ruiz. Enfrontar-se a rivals de més edat i bagatge futbolístic internacional no és cap handicap insalvable. Bona part del grup són components de la plantilla de l’Enfaf i «estan acostumades a jugar contra noies de trenta anys cada setmana».
 
Aquest serà el debut del combinat absolut, després que l’any passat s’estrenés de manera oficiosa, en el torneig de desenvolupament que organitzava la UEFA a Gibraltar, i que Andorra va ser capaç de guanyar dos partits. En aquesta ocasió «arribem bé. Tenim les jugadores millor preparades que a Gibraltar. Físicament aguantarem bé», destaca Ruiz. Des de que van iniciar la preparació, realitzen entrenaments un cop per setmana. En aquesta les sessions són diàries. A mitjans de febrer va disputar a Salou un amistós contra Azerbaidjan, conjunt amb el que van perdre per 4-0. El tècnic espera que la tensió que es pugui produir en aquest debut serà molt diferent al de fa un any. «La pressió del primer partit a Gibraltar ja no la tindrem. Les jugadores estan molt concentrades per fer un passet més en la nostra història». El primer de cada grup és el que es classifica per a la següent fase. Andorra no surt com a favorita, però no renuncia a res i «anem a guanyar cada partit que juguem».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT