PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Convivint amb la fibromiàlgia

Mostra temàtica sobre dues malalties poc reconegudes

Per ESTEFANIA GRACIA

Obres que mostren els sentiments i emocions personals de les autores.
Obres que mostren els sentiments i emocions personals de les autores. | EMILIO PRENAS
La fibromiàlgia i la fatiga crònica són malalties poc conegudes per la societat, tot i que afortunadament, gràcies a associacions i nous projectes conscienciadors, el seu coneixement és cada cop major. Sota el títol Fibromiàlgia, convivint amb ella, dues afectades per aquesta malaltia, Manoli Tapias i Isabel Montfort, van inaugurar ahir al Centre Cultural i de Congresos de Sant Julià una exposició sobre les seves obres pictogràfiques en una mostra temàtica desenvolupada per elles mateixes; amb l’objectiu de divulgar i donar a conèixer la fibromiàlgia i la fatiga crònica. 
 
Però sobretot, amb la intenció de mostrar a qui pateix aquestes degeneracions cròniques, que no estan sols; «volem que els qui tenen la nostra malaltia aprenguin a conviure amb ella en el dia a dia, i més que res, que la família també se n’adoni que portar la fibromiàlgia no és fàcil, i que l’ajut dels més propers és el que realment et permet seguir endavant», afirmaven les autores. Les dues artistes, residents a Barcelona, han arribat a exposar a nivell nacional i internacional amb els seus quadres, de forma individual i en conjunt. Tot i que asseguren que no «fem això per obtenir una remuneració, és més, a nosaltres ens costa uns diners que després no recuperem, però no ens importa, perquè el que volem és que la malaltia es faci coneguda i se l’hi faci més cas». 
 
Les seves obres han estat a França, Itàlia, Estats Units, el Marroc, i a desenes de ciutats d’Espanya. Ara, han decidit venir a Andorra, on es podrà veure la 16a edició de l’exposició itinerant fins al 12 d’Abril. En aquesta, es poden contemplar un total de 28 pintures que mostren les emocions i sentiments de les autores van sentint durant la malaltia. El projecte es va iniciar quan les artistes es van conèixer a l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia de Barcelona, on gràcies a aquesta i els ajuts de psicòlegs i amics, van decidir muntar l’exposició per «tornar a viure, sortir del llit i veure que si es vol, es pot conviure amb la fibromiàlgia», expressaven. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT