PUBLICITAT

Andorra la Vella

Condemnes de fins a sis anys per als implicats al ‘cas Cellini’

200.000 euros d’indemnització per un atropellament mortal

Per Marisa da Costa

Entrada de la joieria atracada el setembre del 2013.
Entrada de la joieria atracada el setembre del 2013. | Àlex Lara
El Tribunal de Corts va dictaminar condemnes d’entre quatre i sis anys per als implicats en el cas Cellini. D’altra banda, el jove que va atropellar mortalment una dona el 2011 haurà de fer front a una indemnització superior als 200.000 euros per a la família de la víctima. També es va condemnar a dos anys d’encarcerament a un home pres el 2014 per exhibir-se davant de menors i afavorir-ne la prostitució, amb la discapacitat de l’infant com a agreujant afegit.
 
Cas Cellini/ Els magistrats que el passat 27 de gener jutjaven els quatre joves implicats en el robatori a la joieria Cellini el 19 de setembre de 2013, van fallar en la seva contra. Els joves, que en el moment de cometre del delicte tenien entre 18 i 23 anys i que han estat privats de llibertat d’ençà la seva detenció ara fa més de 18 mesos, seguiran complint condemna al Centre Penitenciari. Són culpables dels delictes majors de robatori en grup organitzat i amb port i ús d’una arma i d’ésser membres exercint una activitat rellevant en associació il·lícita, motius pels quals es condemna a sis anys l’únic que en el moment dels fets tenia més de 21 anys, a dos anys a un segon que sí ho era. Els altres dos involucrats, a més, hauran d’acomplir sis mesos més pel delicte menor d’usurpació d’identitat. A més de les penes d’empresonament, seran expulsats del Principat durant un període de 20 anys i hauran d’indemnitzar la propietària de l’establiment amb més de 430.000 euros.
 
Homicidi per imprudència/ Entre les sentències dictades ahir també es condemnava a dos anys de presó, dels quals set mesos ferms, i a pagar una indemnització de gairebé 300.000 euros a un jove de 26 anys que el novembre del 2011 atropellava mortalment a una dona i feria la seva filla menor a la Massana. L’home és culpable d’un homicidi per imprudència greu i per causar lesions, tot plegat agreujat pel consum de cànnabis. A més de la retirada de carnet durant quatre anys, l’inculpat haurà d’indemnitzar les filles de la víctima amb més de 45 mil i 50 mil euros respectivament, a més de les quanties que haurà d’aportar als germans i mare de la dona que va perdre la vida, que oscil·len entre els 350 i els 25 mil euros, i dels més de 47 mil que haurà d’abonar a la CASS.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT