PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’aplicació WhatsApp habilita les trucades al sistema Android

SOM desconeix el preu que comportarà la nova eina per als seus usuaris

Per Marisa da Costa

El nou servei de trucada de l’aplicació WhatsApp.
El nou servei de trucada de l’aplicació WhatsApp. | Tony Lara
Si disposa d’un telèfon mòbil intel·ligent que funcioni amb el sistema Android o bé Blackberry 10 i és usuari de l’aplicació WhatsApp, ja pot efectuar trucades mitjançant l’aplicació. Ara bé, els interrogants que ronden la darrera actualització d’aquesta eina són nombrosos i des de la parapública de telecomunicacions no hi poden aportar respostes, pel moment. No obstant, pel moment aquesta opció es troba en període de prova.
 
En principi, les comunicacions que es realitzin mitjançant la connexió a una xarxa WiFi no comportarà cap cost al client, pel que la trucada surt de franc. L’únic sobrecost que hauria de comportar és un major consum de dades si el dispositiu es troba connectat al 3G; de moment, des de SOM Andorra Telecom no se’ns sabria notificar quin consum suposaria aquest pas.
 
Una altra de les incògnites en l’aire és el preu d’una trucada a un usuari WhatsApp que resideixi a l’estranger. De nou, les trucades a un número internacional des dels països veïns, per exemple, són gratuïtes. Això és aplicable a Andorra, des d’on qualsevol nou interessat en adquirir l’aplicació ha de fer tripijocs i enginyar-se-les per a poder obtenir-la perquè les stores adverteixen que WhatsApp «no es pot descarregar des del seu país»?. 
 
Les proves realitzades des de la redacció conclueixen que WhatsApp se suma al servei que fins ara ja oferien Viber, Line o Skype. Falta conèixer el preu que comportaria fer aquest intercanvi de veus connectat al tràfic de dades; tant a nivell local com internacional.
Els dispositius iOS hauran d’esperar els resultats de la prova.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT