PUBLICITAT

Barcelona

L’empleada de BPA demana no declarar pel cas Pujol

S’escuda en què podria cometre un delicte en violar el secret professional

Per EL PERIÒDIC

L’empleada de la Banca Privada d’Andorra Marta Pallerola, que suposadament va invertir els fons de Mireia Pujol Ferrusola al Principat, va demanar a la jutge del cas, que la va citar com a testimoni, que l’eximeixi de declarar, ja que de fer-ho podria cometre un delicte en violar el secret professional. En un escrit, al qual va tenir accés l’agència EFE, Pallerola sosté que el 26 de març, data en què estava prevista la seva declaració davant la jutge, no va poder acudir per motius personals i professionals a causa de l’escassa antelació amb la qual havia estat citada.

Pallerola és l’empleada de BPA a qui Mireia Pujol Ferrusola va assenyalar com la persona que va fer les inversions dels seus fons des d’Andorra i que, segons la seva versió, va aconseguir que la seva quantitat final fos superior a la dels seus germans. En l’escrit que Pallerola va remetre a la jutge el 23 de març, tres dies abans de la data en què havia estat citada, ha advertit que, en virtut del dret andorrà, podria no declarar acollint-se al decret professional, ja que en cas contrari podria incórrer en un delicte tipificat en el Codi Penal d’aquest país per violació del secret professional.

En l’escrit, l’empleada al·legava la situació actual de BPA, intervinguda, pel que sol·licitava que, si finalment es considerava que la compareixença com a testimoni fos necessària, pogués declarar per videoconferència per evitar haver de desplaçar-se a Barcelona. Davant aquesta situació, la titular del jutjat d’instrucció numero 31 de Barcelona, que instrueix la causa per la fortuna que la família Pujol va mantenir oculta a Andorra, ha enviat una providència a les parts personades perquè es posicionin sobre si és necessària o no la seva declaració.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT