PUBLICITAT

Martí diu que ha optat per un Govern continuista i renovador

El cap de Govern insisteix en què s’haurà de continuar apostant per la diversificació

Martí felicita a cadascú dels membres del nou gabinet ministerial.
Martí felicita a cadascú dels membres del nou gabinet ministerial. | TONY LARA
Martí porta una setmana frenètica. Al matí va prometre el càrrec com a cap de Govern i hores més tard va presidir la presa de possessió dels seus ministres, un gabinet que com ja va avançar no és definitiu sinó fruït de la presa que marca el conflicte de BPA.
En el primer dels actes, en una sessió solemne a la Casa de la Vall, el ja cap de Govern es va referir en què el seu projecte es basa «en posar les bases d’un país que doni oportunitats i perspectives de futur a tots els ciutadans». El missatge del líder taronja té un denominador comú, com és la proximitat amb la gent i la necessitat que tothom s’hi senti còmode.

món global / També va tenir paraules pel que fa a la política exterior, combinades amb la tradició: «Com a país, fa anys que hem pres la decisió col·lectiva de participar en un món global, tot conservant el nostre caràcter i la nostra essència. Perquè no és contradictori, sinó ben al contrari. Participar de la globalitat només té sentit des de la identitat pròpia, i avui la millor manera de preservar aquesta identitat és fer-la dinàmica i oberta a la globalitat».
En el seu to més a prop al carrer va deixar anar que «avui sortirem i no ens esperaran cotxes oficials, ni aparatosos dispositius de seguretat, ni zones vetades a l’entrada dels ciutadans. No. Caminarem entre la gent, perquè som aquesta gent. Gent normal i treballadora que ha fet d’aquesta terra un gran país».
Unes hores més tard, ja a Govern per al jurament dels ministres, Martí va afirmar que per a aquesta setena legislatura ha elegit «un  gabinet ministerial continuista i renovat a la vegada». Una bona part són ministres que repeteixen, i el projecte s’ha reforçat «amb cares noves i valuoses aportacions».
El cap de l’Executiu va fer una breu referència als objectius: «Estem aquí per culminar la transformació del model de creixement, per diversificar l’economia i donar oportunitats a tothom, per fer que la reactivació arribi a tots els ciutadans. Abans, a la Casa de la Vall, Martí va tenir un record especial per al seu pare, quan va rememorar que els seus primers passos «en el món de la política el vaig fer de la mà del meu pare, Dot Martí. Ell em va ensenyar a no perdre mai de vista que una societat no és altra cosa que un conjunt de persones amb els seus problemes, amb els seus projectes, amb les seves esperances, amb els seus defectes i amb les seves virtuts».
Va concloure dient que darrera de cada llei, de cada reglament, hi ha persones concretes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT