PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Trobar una figura de mona es converteix en un repte

Els personatges de ‘Frozen’ són els més buscats pels padrins

Per ESTEFANIA GRACIA

Figura de mona de Pasqua de la pastisseria i cafeteria Fleca Flont.
Figura de mona de Pasqua de la pastisseria i cafeteria Fleca Flont. | TONY LARA
La mona de Pasqua és una tradició molt esperada, sobretot pels més petits, que desitgen amb impaciència que els seus padrins i padrines els hi entreguin el rodó pastís cobert de plomes i figuretes d’ornamentació que acompanyen la mona, tot i no ser comestibles. Però aconseguir una decoració que atregui l’encant i l’atenció del fillol, és cada cop és més difícil. Doncs setmanes abans que arribi el dilluns de Pasqua, molts padrins ja es troben en el dilema de buscar una figura concreta i que aquesta s’hagi esgotat. 
 
Segons algunes pastisseries del Principat, les figures més buscades durant aquest any, han estat les dels personatges de Frozen, «ens hem trobat amb més d’un client que buscava desesperadament aquestes figures, deia que portava tot el dia buscant-les i que no hi havia manera de trobar-les».L’element principal i imprescindible, però, no pot ser altre que la figura de dolça xocolata que acapara el centre del pastís. I és que, enrera queda el tradicional ou de Pasqua, «cada any fem més figures de xocolata amb nous personatges i motius actuals, ja hi ha pocs clients que ens demanin el típic ou rodó», comenta un pastisser. 
 
Pel que fa a questes figures, es segueix comprant molt les representacions de futbol, ja siguin pilotes, estadis o jugadors. A més, aquesta especialització d’elaboració de figures de xocolata, arriba a tal punt, en que s’han obert establiments al Principat especialitzats únicament en la seva confecció. 
 
Es tracta de botigues on fan veritables obres d’art i que aconsegueixen acaparar tot el protagonisme de la mona amb figures impressionants, que un cop fetes, realment fa pena menjar-se-les. «Vam decidir obrir una botiga només de xocolata perquè creiem que és un aliment preuat per gairebé tothom, i ara que arriba la mona, hem pogut ampliar els  productes amb figures d’encarreg», comenta un dels propietaris. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT