PUBLICITAT

Naturlandia, a punt de ser declarat ‘reserva de biosfera’

La direcció del parc espera amb orgull la distinció de la UNESCO

Os brú de Naturlandia
Os brú de Naturlandia | Tony Lara
Ja fa quasi un any que l’ecoparc treballa per aconseguir aquesta certificació i en els propers dies podrien haver novetats al respecte. Les reserves de biosfera són zones d’ecosistemes terrestres o costers/marins, o una combinació de tots dos, reconegudes en un pla internacional i emmarcades en el programa MAB de la UNESCO (conegut com Home i Biosfera).

La direcció de Naturlandia espera la visita d’alguns membres de la UNESCO les properes setmanes a les instal·lacions per donar el vist-i-plau i, probablement, per adjudicar aquesta distinció al parc: «la reserva de la biosfera només es dóna a llocs absolutament respectuosos amb el medi ambient i això demostra que estem fent molt bé les coses. Que un organisme com la UNESCO et pugui reconèixer és molt important, perquè són molt estrictes per lliurar aquest tipus de certificació”, va apuntar  el màxim dirigent de Naturlandia, Enric Ordóñez. A més va afegir que «A Naturlandia respectem el medi ambient, treballem amb una sostenibilitat absoluta en tot, en la forma de tractar els líquids que hi ha al parc, com es tracten els residus dels cotxes o el vincle  i tracte que tenim amb la gent».

La funció d’aquestes reserves de biosfera es la conservació i protecció de la biodiversitat i també el desenvolupament econòmic i humà d’aquestes zones. La futura distinció de Naturlandia s’afegiria a la que des de fa 11 anys gaudeix la Vall de la Madriu-Pedrafita-Claror que, el passat 2004, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT