PUBLICITAT

Andorra la Vella

Destitució de tres alts càrrecs de l’entitat bancària andorrana

Els treballadors estan preocupats per les possibles indemnitzacions

Per JOAN RAMON BAIGES

Treballadors de BPA i el seu advocat xerren amb Martí.
Treballadors de BPA i el seu advocat xerren amb Martí. | TONY LARA
Els representants dels treballadors van confirmat ahir la destitució de tres persones «molt properes a la direcció» que han estat apartades del seu càrrec. Els ho ha comunicat la comissió gestora del banc, segons van assenyalar Xavier Bonell i Xavier Sendra, i entenen que arriba per «alguna ordre judicial» i que està «sota secret de sumari».

Encara que van dir que desconeixen els noms, aquest rotatiu ha pogut saber que es tracten de la directora general adjunta, Mauricio Escribano –que apareix en un dels vídeos difosos per televisió en què informa gent de Gao Ping del procediment per blanquejar diners a BPA–, i Pablo Laplana, responsable de l’àrea internacional. Les tres persones «participen en els claustres de la direcció general», segons els treballadors Xavier Sendra i Xavier Bonell.

El tema de les indemnització és un dels que més preocupen. Sendra va subratllar que «hores d’ara les transferències dels empleats a una entitat pont és un tema que cal concretar perquè el codi de relacions laborals és el que és. Una cosa és l’antiguitat i un altre és la indemnització que rebran. Nosaltres el que demanem és un blindatge dels nostres drets adquirits. La forma i el fons s’ha de presentar sobrer paper. La continuïtat sí, l’antiqüitat sí, cal quantificar-ho i blindar-ho. Tenir una certa tranquil·litat en el pitjor dels casos.

Bonell va aclarir que «una de les propostes més importants era saber que en el cas que hi hagués personal que no quedés transferit a la nova entitat doncs com quedava el tema de  les indemnitzacions».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT