PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció busca el primer triomf contra Hongria

Els andorrans volen estrenar-se i deixar enrera al mateix temps la dinàmica de derrotes amb el club

Per JOAN JOSEP BLASCO

Acció del partit entre els isards i Israel.
Acció del partit entre els isards i Israel. | Tony Lara
Els dos cuers s’enfronten. Els únics equips de la Divisió 2B de la Copa Europea de Nacions que encra no han aconseguit sumar cap victòria s’enfronten amb el mateix objectiu de sumar el primer triomf. Andorra rep avui a l’Estadi Nacional (15.00 hores) a Hongria, un rival que es presenta factible per acabar amb la raxta de derrotes, tant la que segueix el combinat com el VPC, club que aporta la immensa majoria de jugadors.
 
Nou noms cauen de la convocatòria defnitiva. Per lesió ho fan Àlex Consuegra, Eduard Estevenet, Benjamin Fajol, Edisher Jamrulidze i Julien Langeard, per assumptes personals Liam i Kim Jordan, i per tècnics Èric Risco i Gerard Menardia. Els isards arriben al matx amb un balanç de dues derrotes, mentre que els magiars han perdut tres.  El seleccionador, Jeannot Martinho, exposa que aquest «és un partit accessible per a que sumem la primera victòria del torneig», a més que «guanyar seria important no només per la victòria en si, sinó per canviar la dinàmica que arrosseguem. Serviria per encarar d’una altra manera el pròxim partit contra Letònia».
 
Mentalment ha treballat amb el grup després de tot el que ha passat amb el club. «Els jugadors estan motivats. Saben que últimament no han fet bons partits. El VPC és diferent a la selecció i s’ha de notar aquesta diferència. Crec que ho han entès». Tot per vèncer, perquè davant tenen un rival «al que hauríem de guanyar. Davant té jugadors corpulents, però tàctica i tècnicament tenen un nivell inferior al nostre», pel que l’entrenador tractarà d’evitar que el matx es basi en el físic. Martinho compta amb l’ex jugador David Kirikaishvili com a ajudant. El georgià s’estrenarà en el cos tècnic en aquest partit.
 
No es fa la final

Just abans del matx estava programat jugar la final de la lliga nacional de rugbi flag. Finalment no es jugarà perquè queden partits per disputar entre els conjunts que tenen opcions de ser-hi. El Legends és el líder, i el Liceu Comte de Foix i el Barracudas pugnen per la segona posició. Entre els clubs es realitzarà una reunió per consensuar les dates. També es disputarà una petita final per difinir el tercer i quart classificat.
 
Selecció Sub-18

La setmana vinent es disputa a l’Estadi Nacional el Campionat d’Europa sub-18. Els preconvocats de la selecció andorrana que cauen de la llista definitiva per al torneig són Josep Correas, Storm Fachaux, Boris García, Llorens Martín i Iván Oliva. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT