PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’absoluta femenina s’estrena a Malta sense renunciar a res

Debuta amb les amfitriones amb la intenció de no tancar-se i jugar la pilota

Per JOAN JOSEP BLASCO

La ronda preliminar de la fase de classificació per a l’Eurocopa arrenca avui a Malta. Andorra fa el seu debut en competició oficial i l’objectiu no és altre que realitzar el millor paper possible, sense renunciar a res, per marcar un camí que permeti continuar mantenint una línia ascendent en el futbol femení al paí. Aquest és un pas més que realitza.
 
El rival és l’amfitriona, de la que se’n té una informació limitada. Recentment el conjunt maltès va disputa l’Aphrodite Cup a Xipre, on va enfrontar-se amb diversos combinats nacionals i on va concloure en tercera posició. El plantejament del partit no tindrà un caràcter marcadament defensiu. «No em vull quedar al darrera tancat. Tractarem de recuperar pilotes en la línia de tres quarts del camp i sortir al contraatac», assegura el seleccionador andorrà, Joan Carles Ruiz, que remarca que «no ens enfrontem a equips tant bons com per deixar-los de tot el control de la pilota i estar completament tancats». La intenció és la de «sortir a tenir la pilota, treballar per recuperar-ne».
 
Fa un any la selecció absoluta debutava en competició oficial a Gibraltar, en un torneig de desenvolupament organitzat per la UEFA. Aquella va ser una experiència internacional que serveix per a que ara «les jugadores estiguin menys nervioses» que en aquella ocasió. A més, cap d’elles està tocada i físicament arriben en un bon moment de forma: «Estan molt millor preprarades que a Gibraltar». A Malta esperen trobar-se amb un bon ambient futbolístic a l’estadi Victor Tedesco pel seguiment que està tenint la selecció maltesa al seu país. Aquest és un element que ha d’esperonar, i «si hi ha gent a les graderies de l’estadi ens ha de servir per motivar-nos encara més».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT